Ηρεμολόγιο Τρίτης 24/10/2023

● Ο πρώην δημοσιογράφος και νυν ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, επί προεδρίας Στέφανου Κασσελάκη, γελοιοποιείται και δήλωσε ότι παραιτείται από την ευρωομάδα του κόμματος (αλλά όχι από το ευρωβουλευτιλίκι και το γενναίο μηνιάτικο που προσφέρουν αι Βρυξέλλαι).

● Στο ομολογουμένως αξιοπρόσεκτο κείμενό του, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο κόμμα στερείται σοβαρότητας. […] Αυτό δεν έχει συμβεί στην ιστορία των αξιωματικών αντιπολιτεύσεων, όχι μόνο στην Ελλάδα,

αλλά και διεθνώς».

● Είναι αλήθεια ότι η ιστορία της Αριστεράς μέχρι να σκάσει μύτη ο Κασσελάκης δεν έβγαζε γέλιο. Μόνο δάκρυα, θάνατο, πόνο και κραυγές των θυμάτων της, στα οποία περιλαμβάνονται και πολλοί που πίστεψαν τα ιδεολογήματά της.

● Με τον Κασσελάκη η υπόθεση βγάζει πολύ γέλιο και από τον ΣΥΡΙΖΑ πλέον αναδίνεται μια οσμή από trash tv ή, για να διατυπωθεί κομψότερα, από μπουρλέσκ μεταμεσονύκτια τηλεόραση χαμηλού προϋπολογισμού.

● Κι η απορία που προκαλεί το υπό διαμόρφωση σκηνικό στον ΣΥΡΙΖΑ είναι: Σε ποια εκπομπή απ’ όλες θα ταίριαζε ο Στέφανος Κασσελάκης στον ρόλο του μόνιμου πανελίστα: Στο «Ερωτοδικείο» της Βίκυς Μιχαλονάκου, στα «Παρατράγουδα» της Αννίτας Πάνια ή στο «Αυτόφωρο» της Πέπης Τσεσμελή και του μακαρίτη Πέτρου Λεωτσάκου;

π

Keywords
Τυχαία Θέματα