Ηρεμολόγιο Παρασκευής 23/02/2024

● Την Τρίτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έγινε για ακόμη μία φορά διεθνώς ρεζίλι γλιστρώντας δύο φορές κατά την κοπιώδη προσπάθειά του να ανέβει τη σκάλα για να επιβιβαστεί στο προεδρικό αεροσκάφος.

● Ο 81χρονος ανοϊκός πολιτικός θέλει να περπατήσει στη Δύση, αλλά το ένα του ποδάρι πάει στην Ανατολή και τ’ άλλο στον Βορρά. Και διαρκώς τρώει γλίστρες και σαβούρδες.

● Μπερδεύει τα λόγια του, μπερδεύει ζωντανούς με νεκρούς, μπερδεύει πρώην και νυν ομολόγους του, δεν θυμάται τα αίτια θανάτου του γιου

του, δεν ξέρει τι του γίνεται και επιμένει να προεδρεύει.

● Αυτό το καραγκιοζιλίκι συμβαίνει σε χώρες όπου συμβαίνουν δύο τινά: Α) Δεν κυβερνούν οι εκλεγμένοι από τον λαό, αλλά γκρίζες μουτσούνες στο παρασκήνιο και Β) Βρίσκονται σε αποδρομή.

● Κάτι παρόμοιο, αλλά λιγότερο κραυγαλέο έγινε στη διαλυθείσα ΕΣΣΔ όταν τον Νοέμβριο του 1982 πέθανε ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ενωσης Λεονίντ Μπρέζνιεφ.

● Στις 12 Νοεμβρίου 1982 ανέβηκε στην εξουσία ο Γιούρι Αντρόποφ, που πέθανε τον Φεβρουάριο του 1984, τον οποίον διαδέχτηκε ο Κονσταντίν Τσερνιένκο, ο οποίος απεβίωσε στις 10 Μαρτίου 1985.

● Οι Σοβιετικοί ηγέτες μετά τον Μπρέζνιεφ, των οποίων η υγεία ήταν ιδιαίτερα κλονισμένη, έδειχναν σε καλύτερη πνευματική κατάσταση από τον Μπάιντεν που έχει σαλέψει.

● Στη ρότα που χάραξε η ΕΣΣΔ βαδίζει τώρα η υπερδύναμη…

π

Keywords
Τυχαία Θέματα