Ηρεμολόγιο Παρασκευής 06/10/2023

● Οι καιροί αλλάζουν και η πρόοδος της τεχνολογίας μάς βοηθά να βρισκόμαστε σε ακόμα μεγαλύτερη εγρήγορση από εκείνη που χρειάζεται για να εισαχθείς στο τρελάδικο.

● Πρώτα απ’ όλα υπάρχουν οι 150 κωδικοί που χρειάζεται να απομνημονεύεις για το pin της πιστωτικής σου κάρτας, για το e-mail σου, για να μπεις στον υπολογιστή σου, να ανοίξεις το κινητό σου, τον συναγερμό του μαγαζιού, για να κάνεις οτιδήποτε χρειάζεται την αρωγή του δυαδικού κώδικα, αυτής της ατέρμονης σειράς από ψηφία 0 και 1, πάνω στην οποία έχει βασιστεί ο ψηφιακός κόσμος.

● Οι ψηφιακές ευκολίες, όπως το να παραγγείλεις

φαγητό μέσω διαδικτύου ή εφαρμογής στο κινητό, έχουν προσθέσει και ψηφιακούς κινδύνους.

● Ας πάρουμε για παράδειγμα τους συμπαθέστατους ντελιβεράδες. Στον αγώνα δρόμου που κάνουν καθημερινά για να μη σου παραδώσουν παγωμένη πίτσα, αρχιτεμπέλαρε, που βαριέσαι να μαγειρέψεις, παραβιάζουν STOP, οδηγούν σε πεζοδρόμια και κάνουν ένα σωρό καουμποϊλίκια μην τυχόν και πάρεις τηλέφωνο στο φαγάδικο και παραπονεθείς.

● Πρέπει, με λίγα λόγια, να προσέχεις πάρα πολύ ακόμα και όταν περπατάς σε πεζοδρόμιο ή βρίσκεσαι σε μονόδρομο μπας και σου έρθει κάνα ντελίβερι πίσω από την πλάτη και σε τσαλαπατήσει.

● Και σαν να μην έφτανε αυτό και σαν να μην αρκούσε η απουσία της Τροχαίας από τους ελληνικούς δρόμους, έχουμε τώρα και τα νέα φρούτα, τα ηλεκτρικά πατίνια, με τους ξιπασμένους οδηγούς που νομίζουν ότι είσαι υποχρεωμένος να έχεις μάτια στην πλάτη (αυτά δεν ακούγονται κιόλας) για να τα δεις όταν έρχονται καταπάνω σου.

● Αν τυχόν δείξεις δυσφορία επειδή το γαϊδούρι με το πατίνι κόντεψε να σε πατήσει ακούς και τα εξ αμάξης. Δεν πρέπει να μπει ένα φρένο σε όλα αυτά;

● Αφού οδηγούν, αναπτύσσουν ταχύτητα, καβαλάνε πεζοδρόμια, μπαίνουν σε λεωφορειόδρομους, προσπερνούν από όποια πλευρά μπορείς να φανταστείς, δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται σαν κανονικά μηχανάκια;

● Στη φωτογραφία βλέπετε αναβάτη ηλεκτρικού πατινιού που πάει «φυσέκι» ανάποδα σε δρόμο μονής κατεύθυνσης.

π

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ηρεμολόγιο Παρασκευής 06102023,iremologio paraskevis 06102023