ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Δευτέρας 28/02/2022

➤ Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είπε ότι θα απαγορευτεί εντός Ε.Ε. η λειτουργία των ρωσικών κρατικών πρακτορείων ειδήσεων Russia Today και Sputnik.

➤ Τα πρακτορεία των Γκρίζων Λύκων και οι τουρκικοί προπαγανδιστικοί βόθροι θα λειτουργούν κανονικά, δηλαδή, και η Ε.Ε. θα απαγορεύσει να ακούγεται και να διαβάζεται η ρωσική εκδοχή για τα πράγματα. Το «μηδενί δίκην δικάσης, πριν αμφοίν μύθον ακούσης» δεν της το μετέφρασε κάποιος στα γερμανικά για να το καταλάβει.

➤ Τη λογοκρισία της μαύρης συμφοράς την καταλάβαμε

και στην πανδημία, όπου επιτρεπόταν να πεις μόνο μία άποψη: την επίσημη. Ολα τα άλλα χαρακτηρίζονταν fake news (ψευδείς ειδήσεις).

➤ Πολλά τέτοια, σαν τις ιδέες και τις προτάσεις της Φον ντερ Λάιεν, πήγαν να «φορέσουν» στην ανθρωπότητα, αλλά τελικά αυτά τα «ρούχα» ξεφτίζουν γρήγορα…

➤ Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί το ακόλουθο σκεπτικό για τον αποκλεισμό της Ρωσίας από το SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication – Κοινότητα για την Παγκόσμια Διατραπεζική Οικονομική Επικοινωνία):

➤ «Ο αποκλεισμός από το SWIFT είναι “πέτσινη” απειλή. Ο λόγος; Η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών. Η ρωσική κεντρική τράπεζα θα κάνει το clearing. H τράπεζα αυτή στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο εκκαθάριζε τον χρυσό (κάποιος ήρθε από το Αουσβιτς) του Ράιχ και ο κεντρικός τραπεζίτης Βάλτερ Φουνκ, που κάθισε στη Νιρεμβέργη, καθόταν στο ίδιο Δ.Σ. με τους ομολόγους του από τις συμμαχικές χώρες. Περίεργες ιστορίες…

➤»Κίνα, μάλλον Τουρκία και ίσως χώρες του Κόλπου και σίγουρα κάτι Νιούε, Παλάου, Μάρσαλ η κάποια καραϊβική μπανανιά θα γίνουν διεθνή κέντρα συναλλαγών σε αέριο και πετρέλαιο. Ναι, μα δεν έχουν κυρώσεις; Όχι, θα γίνει corresponding bank από τη Ρωσία στην Κίνα και αν θέλει η Δύση να δύσει, ας βγάλει και την Κίνα από το SWIFT.

➤»Eνα μικρο θετικό: Θα “ψοφήσουν” τοις πράγμασι οι συμφωνίες αυτόματης ανταλλαγής φορολογικών πληροφοριών, γιατί ο Ρώσος θέλει συνάλλαγμα, ακόμα και κατάμαυρο».
π

Keywords
Τυχαία Θέματα