Ηρεμολόγιο Δευτέρας 23/10/2023

● Δεν φταίει ο Στέφανος Κασσελάκης που έγραφε στον «Εθνικό Κήρυκα» ότι του φαίνονταν λίγες οι απολύσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων.

● Αφού διαβάσετε πού αποδίδει ο ίδιος τις νεοφιλελέ αηδίες που έγραφε, πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε ποιος φταίει:

● 1. «Καταρχάς δεν θυμάμαι αυτά τα άρθρα. Δεν θυμάμαι ποιος ήμουν 24 χρονών. Ημουν ένα παιδί το οποίο δούλευε σε έναν πολύ δύσκολο τομέα, δούλευα πάρα πολύ σκληρά». Σε ελεύθερη μετάφραση: Ελα, μωρέ, πιτσιρικάς ήμανε, έγραφα και καμιά παπάντζα να περνά

η ώρα. Ασε που μου είχε φύγει η ούγια στη δουλειά. Κι αυτό με τσάντιζε και ήθελα να απολυθούν πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι για να βγάλω τα άχτια μου, που είχαν μαζευτεί πολλά στον ιδιωτικό τομέα.

● 2. «Ημουν σε μια σχέση με μια κοπέλα που δεν ήμουν χαρούμενος, προσπαθούσα να σταθώ στα πόδια μου και να βοηθήσω τους γονείς μου». Φταίει και η γκόμενα και το γεγονός ότι δεν είχα επιλέξει την ατραπό του γκεϊσμού. Τώρα που βρήκα τον δρόμο μου, έγινα σοσιαλιστής κι ανέλαβα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

● 3. «Ηταν ένας τομέας, ο χρηματοοικονομικός, που είχε ακόμη μεγάλη τοξικότητα και αναβρασμό μέσα του. Ημουν ένα παιδί της ομογένειας τότε, που ήταν πολύ νευριασμένο με αυτά που γινόντουσαν στην Ελλάδα».

● Φταίνε το μεγάλο κεφάλαιο, οι διεθνείς κερδοσκόποι και η μαύρη η ξενιτιά. Αυτά με χολοσκάσανε κι η πένα μου έβγαζε καπιταλιστικό δηλητήριο.

● Εν κατακλείδι, o Στέφανος Κασσελάκης είναι μαρξιστής αλλά όχι κατά τα πρότυπα του Καρλ Μαρξ, αλλά του μέγιστου Αμερικανού κωμικού ηθοποιού και συγγραφέα Γκράουτσο Μαρξ (1890-1977), που έλεγε: «Αυτές είναι οι αρχές μου. Κι αν δεν σας αρέσουν… έχω κι άλλες».

π

Keywords
Τυχαία Θέματα