Ηρεμολόγιο Δευτέρας 09/10/2023

● «Να τα βρείτε με τους Τούρκους». Αυτό μας λένε τόσα χρόνια οι ανάλγητοι υποκριτές από Ανατολή και Δύση. Αυτό, δηλαδή, σημαίνει να λησμονήσουμε ό,τι μας έκαναν και να τους δώσουμε κατιτίς ακόμα απ’ όσα έχουμε για να μην τα ξανακάνουν.

● ΟΣοι τα λένε αυτά κι είναι ξένοι λειτουργούν σαν σύμμαχοι των Τούρκων. Οσοι μηρυκάζουν το «να τα βρούμε» κι είναι ελληνόφωνοι λειτουργούν σαν πράκτορες της Τουρκίας, η οποία πάντα πληρώνει καλά όσους είναι στη δούλεψή τους.

● Το ζήτημα δεν είναι αν θα ξανακάνουν όσα δεινά

μάς έχουν προκαλέσει, αλλά πότε. Οι αγέλες των λύκων επιτίθενται όποτε μπορούν. Αυτό θα συμβεί με την Τουρκία. Το μεγάλο στοίχημα για την Ελλάδα είναι να μην μπορούν, όχι να τους εξευμενίζουμε για να μη… θέλουν.

● Παρακολουθώντας τις φρικαλέες δολοφονικές επιθέσεις και τα βασανιστήρια των Εβραίων από τους τρομοκράτες της Χαμάς καταλαβαίνεις πόσο απάνθρωπο είναι αυτό το «να τα βρείτε», όταν εκφράζεται ως προτροπή στο θύμα, που το συμβουλεύεις να δώσει κομμάτια από τις σάρκες του στον θύτη.

● Δεν μπορείς «να τα βρεις» μ’ εκείνους που σε έχουν γενοκτονήσει και θα το ξανακάνουν στην πρώτη ευκαιρία.

● Δεν θέλεις καν να το ακούς αυτό το «να τα βρείτε» από τους υποτιθέμενους «τρίτους» (λες κι όταν γίνονται εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, η συνείδησή σου σού παραχωρεί το δικαίωμα να παραμένεις «τρίτος»).

● Οταν βλέπεις και ενημερώνεσαι για τους βιασμούς, τις δολοφονίες αμάχων, τις ωμότητες που διαπράττουν κτήνη με όπλα σε βάρος αθώων, άοπλων πολιτών, δεν μπορείς να καταδεχτείς να πεις κι εσύ το προσβλητικό «να τα βρείτε».

● «Να μην τα βρείτε» λέει κάθε λογικός και δίκαιος άνθρωπος για ό,τι έγινε στο Ισραήλ. Οι Εβραίοι να κάνουν το σωστό, το δίκαιο, να τιμωρήσουν εκείνους που τους αιματοκύλισαν.

● Και όταν τα κάνουν όλα αυτά οι φίλοι μας στο Ισραήλ, να θυμούνται πώς ηχεί στα αυτιά των θυμάτων η συμβουλή «να τα βρει» με τον θύτη.

π

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ηρεμολόγιο Δευτέρας 09102023,iremologio defteras 09102023