Ηρεμολόγιο Δευτέρας 08/01/2024

● Μια φωτεινή μπούρδα, που αποσπά την προσοχή των οδηγών, έχει τοποθετηθεί σε κτίριο στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Για το τι ακριβώς πρόκειται ενημερωνόμαστε στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Ωνάση, το οποίο μερίμνησε για να… φιλέψει τους περαστικούς με αυτή την αηδία. Διαβάστε ερμηνεία και κλάψτε:

● «Τοποθετημένη σε ένα κτίριο στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, η εγκατάσταση του Πλέσσα λειτουργεί σαν ένα φυλαχτό για την πόλη και τους κατοίκους της. […] Κοιτώντας τις φωτεινές ακτίνες που εκπέμπουν ένα πράσινο μανιτάρι, ένα μπλε

πουλί, ένα κίτρινο yin yang μάτι, ένα διπλό ροζ φεγγάρι, ένα πορτοκαλί χέρι, ένα κυκλικό τετράγωνο (το σύμβολο command στα πληκτρολόγια της Apple) και ένα μωβ φίδι με ποτήρι, οι περαστικοί γεμίζουν με θετικές σκέψεις και συναισθήματα, αποβάλλοντας το στρες της ημέρας».

● Η αρθρογράφος της «δημοκρατίας» και δημοτική σύμβουλος Αθηναίων Δρ Ελένη Παπαδοπούλου έγραψε τα ακόλουθα για την προαναφερθείσα σαχλαμάρα:

● «Οι φωτεινές επιγραφές και οτιδήποτε φωτεινό μεγάλων διαστάσεων σε κτίρια παίρνουν άδεια από τον δήμο πρέπει να έχουν προδιαγραφές και δεν πρέπει να είναι τεράστια. Ενας από τους λόγους είναι ότι τραβούν την προσοχή των οδηγών. Αυτά βέβαια ισχύουν για όλους, αλλά, επειδή μερικοί είναι πιο ίσοι, δεν ισχύουν για το Ιδρυμα Ωνάση, που μας φόρτωσε άλλη μία μπούρδα στην Αθήνα.

● Η μπούρδα μάς δείχνει φυλαχτά, μας λέει το ίδρυμα, λες κι εμείς πιστεύουμε στους θεούς του Μάτσου Πίτσου και στον Τουτάτι και θέλουμε να μας φυλάει μία μούντζα, ένα μανιτάρι και άλλες ζωγραφιές νηπιαγωγείου.

● Επειδή το εν λόγω έκτρωμα είναι παράνομο, καλά θα κάνει ο άσχετος που έδωσε την άδεια να την ανακαλέσει. Εκτός κι αν δεν έχουν άδεια, οπότε καλό θα ήταν μερικοί να κάνουν τη δουλειά τους. Κι αν δεν κάνουν σύντομα τη δουλειά τους, εδώ είμαστε να τους πρήξουμε μέχρι να την κάνουν.

● Αυτό δεν είναι τέχνη. Είναι κακοποίηση και ηλιθιοποίηση. Ο καλλιτέχνης κ. Πλέσσας να τα βάζει το σαλόνι του, όχι στους δρόμους της Αθήνας.

● Και έλεος με τις ανοησίες. Ακου, το έργο “έχει ιαματικές ιδιότητες”».

π

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ηρεμολόγιο Δευτέρας 08012024,iremologio defteras 08012024