Η επέτειος της φρικτής δολοφονίας στην Ξάνθη

Πέρασαν 11 χρόνια από τότε που συγχωριανός της άτυχης γυναίκας τη βίασε, την κακοποίησε και στη συνέχεια την έκαψε ζωντανή!

Εντεκα χρόνια συμπληρώθηκαν χθες από τη φρικτή δολοφονία της Ζωής Δαλακλίδου, που συγκλόνισε όχι μόνο την Ξάνθη αλλά ολόκληρο το πανελλήνιο. Η άτυχη γυναίκα βίωσε τον απόλυτο εφιάλτη στα χέρια ενός συγχωριανού της, ο οποίος τη βίασε, την κακοποίησε και στη συνέχεια της έβαλε φωτιά και την έκαψε ζωντανή! Με μία ανάρτηση στο facebook

τα αδέρφια της θέλησαν να τιμήσουν, όπως κάθε χρόνο τέτοια ημέρα, τη μνήμη της.

«Ξημερώνει για άλλη μια φορά η μέρα σου. 11 χρόνια, ψυχή μου, 11 χρόνια, Ζωή μου! Και τα χρόνια περνάνε και δεν τα καταλαβαίνω. Οι στιγμές πολλές με την απουσία σου αισθητή. Δεν υπάρχει μέρα που να μην αναφέρω το όνομά σου, να μη σε μνημονεύσω. Δεν υπάρχει στιγμή που να μη σκέφτομαι τι μπορεί να έκανες, τι μπορεί να έλεγες, πώς θα ήταν η ζωή σου σήμερα» γράφει η αδερφή της Ελένη και συνεχίζει:

«Σε ονειρεύομαι να ταξιδεύεις, όπως σου άρεσε, να γυρνάς τον κόσμο, να γνωρίζεις νέους πολιτισμούς, να φωτογραφίζεις καθετί που σου κινεί το ενδιαφέρον. Σκέφτομαι τις στιγμές μας, το γέλιο σου το δυνατό, που ηχεί ακόμη στα αυτιά μου. Προσπαθώ να μην ξεχάσω καμία σου λεπτομέρεια κοιτώντας τις φωτογραφίες σου/μας. Η εικόνα σου να μένει ζωντανή όσα χρόνια και αν περάσουν. Αυτόν τον τρόπο έχω. Ψυχή μου, νιώθω ότι ήταν χθες όλο αυτό που συνέβη. Νιώθω ότι κάθε χρόνο το ξαναζώ. Το μόνο που θα ήθελα να διαγράψω από τη μνήμη μου είναι τη φρίκη και τον πόνο που πέρασες και περνάμε εμείς ακόμη. Ελπίζω στην ηρεμία και τη γαλήνη της ψυχής σου, αυτό μας κρατάει δυνατούς. Μας λείπεις. 27/12/2012 – 27/12/2023».

Το ανατριχιαστικό έγκλημα είχε «παγώσει» τη χώρα όχι μόνο για την πρωτοφανή αγριότητά του αλλά και για την κυνική ομολογία του δράστη. Το πτώμα της 34χρονης Ζωής είχε εντοπιστεί κάτω από το μπαλκόνι του πατρικού της σπιτιού. Ο 27χρονος -τότε- Χρήστος Παπάζογλου βίασε, κακοποίησε βάναυσα, χτύπησε αλύπητα και στη συνέχεια έκαψε ζωντανή την κοπέλα.

Ο εφιάλτης για την ίδια άρχισε όταν επέστρεφε από διασκέδαση στο σπίτι της. Ξαφνικά και ενώ πήγε να ανοίξει την εξώπορτα, της επιτέθηκε ο Χρήστος, που διατηρούσε μανάβικο στην περιοχή. Οπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση, βιάστηκε κατά φύσιν και παρά φύσιν, ενώ στη συνέχεια κακοποιήθηκε με αιχμηρό αντικείμενο, αφού στα γεννητικά της όργανα βρέθηκαν δύο μεγάλες τομές.

Ομως, το κτήνος δεν σταμάτησε εκεί, αφού πήρε βενζίνη και της έβαλε φωτιά ενώ ακόμη είχε τις αισθήσεις της! Η άτυχη Ζωή άρχισε να ουρλιάζει από τους φρικτούς πόνους και λίγο μετά κατέληξε. «Ετσι μου ήρθε και το έκανα. Την ήξερα και μου άρεσε. Την είδα τυχαία μπροστά μου και την ακολούθησα. Της επιτέθηκα όταν έβαζε τα κλειδιά στην πόρτα. Θα με αναγνώριζε και για αυτό την έκαψα» είχε πει στην απολογία του.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ξάνθη,xanthi