Ι. Μπουτάρης και Κ. Ζέρβας σε «πόλεμο δίχως αύριο»!

Ι. Μπουτάρης και Κ. Ζέρβας σε «πόλεμο δίχως αύριο»!24.11.2017Πρόσωπα

Ο δήμαρχος τον χαρακτήρισε «ξένο σώμα», με τον πρώην στενό συνεργάτη του να απαντά ότι «ο δήμος είναι ακυβέρνητος»

Ρεπορτάζ
Φανή Χαρίση

Το θέμα του δημοτικού συμβούλου και πρώην αντιδημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα, τον οποίο εδώ και καιρό ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης έχει χαρακτηρίσει «αποστασιοποιημένο», συζητήθηκε στη συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας της Πρωτοβουλίας το βράδυ της Πέμπτης.
Οι Μπουτάρης και Ζέρβας «τα έχουν

σπάσει» εδώ και καιρό και μάλιστα η τελευταία φορά που συνομίλησαν οι δύο άνδρες ήταν τον Οκτώβριο του 2016.

Αιφνιδιαστικά, όμως, προχθές η δημοτική ομάδα του Γιάννη Μπουτάρη αποφάσισε να θίξει το θέμα, καθώς, όπως ανέφεραν αρκετοί σύμβουλοι, ο κ. Ζέρβας καταψηφίζει σωρεία σημαντικών θεμάτων που εισηγείται η διοίκηση στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ εδώ και μήνες δεν λαμβάνει μέρος στις συνεδριάσεις της δημοτικής ομάδας, όπου συζητούνται ελεύθερα τα θέματα της πόλης και της παράταξης, δίνοντας την αίσθηση ότι έχει απομακρυνθεί πλήρως από τις λειτουργίες και τις ασκούμενες πολιτικές της Πρωτοβουλίας και ότι αποτελεί πλέον ξένο σώμα. Στον κανονισμό λειτουργίας της παράταξης δεν προβλέπεται η διαδικασία της διαγραφής και, όπως ανακοινώθηκε, το θέμα θα ξανατεθεί για συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας.

Τη δική του απάντηση έδωσε ο κ. Ζέρβας, που θεωρεί ότι ανήκει στην Πρωτοβουλία. «Εχω διατυπώσει τις θέσεις μου εδώ και καιρό. Ο δήμος είναι ακυβέρνητος και ο δήμαρχος είναι απών. Οταν έχεις πυρετό, δεν σπας το θερμόμετρο» είπε στη «δημοκρατία» ο κ. Ζέρβας, προσθέτοντας ότι με αυτή την τακτική ούτε η πόλη πάει μπροστά ούτε λύνονται τα προβλήματα». Παράλληλα, σχολιάζοντας το θέμα των συνεδριάσεων της δημοτικής ομάδας, αναρωτήθηκε αν το ότι αποκάλεσε την ΠΓΔΜ Μακεδονία πήρε έγκριση από τη δημοτική ομάδα.

Πάντως, το θέμα της επίσκεψης του κ. Μπουτάρη στη γείτονα συζητήθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση, με τον ίδιο να διευκρινίζει στα μέλη της ομάδας ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν ασκεί εξωτερική πολιτική, δεν εκπροσωπεί σε καμία περίπτωση το υπουργείο Εξωτερικών σε τέτοιου είδους συναντήσεις, ούτε, βέβαια, παίρνει οδηγίες ή κατευθύνσεις. Ο δήμος ευθυγραμμίζεται απόλυτα με την εξωτερική πολιτική της χώρας και τη θέση της χρήσης σύνθετου ονόματος στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, την οποία, εξάλλου, υιοθετούν η κυβέρνηση και η πλειονότητα των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα