«Γιούχαραν» την Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Πολυτεχνείο

Με επίσκεψη-εξπρές, για να… βγάλει την υποχρέωση, αποφάσισε να συμμετέχει στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η επιλογή της να μεταβεί στον χώρο του Πολυτεχνείου νωρίς το πρωί της Πέμπτης -συγκεκριμένα στις 8.40- δεν ήταν αρκετή για να «γλιτώσει», όπως αποδείχθηκε, καθώς οι γενικευμένες αποδοκιμασίες δημιούργησαν ένα πολύ βαρύ κλίμα για την Πρόεδρο. Βλέποντας την κατάσταση που επικρατούσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στα βιαστικά, θέλοντας προφανώς να αποφύγει τυχόν χειρότερα που θα

της τσαλάκωναν το προφίλ της «προοδευτικής πολιτικού» το οποίο θέλει η ίδια να προβάλλει.

Αφού στάθηκε για λίγο μπροστά από την κεφαλή του Πολυτεχνείου, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αποχώρησε από τον χώρο χωρίς να κάνει δηλώσεις. Σε δήλωσή της μετά την κατάθεση στεφάνου στο Πολυτεχνείο και με την ασφάλεια της απόστασης από τον χώρο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε: «Η εξέγερση του Πολυτεχνείου υπήρξε η αρχή του τέλους για την επτάχρονη δικτατορία και θεμέλιο της Μεταπολίτευσης». Συνέχισε δε λέγοντας ότι αυτή η εξέγερση «συμβολίζει την πολιτική ελευθερία και μας υπενθυμίζει ότι ο αγώνας για τη δημοκρατία είναι διαρκής και απαιτητικός».

Keywords
Τυχαία Θέματα