«Γέφυρα» πολέμου για ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

«Γέφυρα» πολέμου για ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ25.02.2019Παρασκήνιο

Η νέα πρωτοβουλία στελεχών της Κεντροαριστεράς από τα... αζήτητα της πολιτικής έφερε σύγκρουση

Η «Γέφυρα» προκαλεί πολεμική ατμόσφαιρα ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝ.ΑΛ. Η σημερινή εκδήλωση της νέας πρωτοβουλίας -με την ονομασία «Γέφυρα»- στελεχών της ευρύτερης Κεντροαριστεράς από τα αζήτητα της

πολιτικής που θέλουν συμπόρευση με την Κουμουνδούρου προκαλεί νευρική κρίση στη Χαριλάου Τρικούπη και ιαχές πολέμου.

Χαρακτηριστική είναι η σκληρή παρέμβαση της Φώφης Γεννηματά, που δήλωσε ειρωνικά: «Δεν βλέπω καμία γέφυρα, παρά μόνο τη γέφυρα των στεναγμών του κ. Τσίπρα, γιατί ξέρει πού τον οδηγεί η γέφυρα αυτή. Τον οδηγεί στο τέλος της πρωθυπουργίας».

Η κυρία Γεννηματά, θέλοντας να πάρει αποστάσεις και από τον Ούντο Μπούλμαν, πήγε στη Μαδρίτη το Σάββατο και συναντήθηκε με τον σοσιαλιστή Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ και τον Φρανς Τίμερμανς, τον υποψήφιο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Υπενθυμίζεται ότι στις 4 Μαρτίου γίνεται στην Αθήνα η εκδήλωση για τη βιώσιμη Ευρώπη υπό την αιγίδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, παρουσία του επικεφαλής της ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο κ. Μπούλμαν, αλλά και του Αλέξη Τσίπρα. Η κυρία Γεννηματά έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι δεν θα πάει, καταγγέλλοντας παράλληλα τον κ. Μπούλμαν ότι δεν εκπροσωπεί αυτός τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, αλλά ο κ. Τίμερμανς.

Ενδεικτικό ήταν το απαξιωτικό σχόλιο του εκπροσώπου της Παύλου Χρηστίδη για τις δύο εκδηλώσεις. «Τη Δευτέρα κάνει ακόμα ένα ιδιωτικό πάρτι ο κ. Τσίπρας, παρουσία κάποιων ανθρώπων, ενώ όλοι οι άνθρωποι δουλεύουν, άρα σε ποιον απευθύνουν το μήνυμα;

Στην εκδήλωση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, που είναι το δεύτερο ιδιωτικό πάρτι, ο κ. Τσίπρας θα είναι αυτός και οι φίλοι του, ενώ σήμερα (σ.σ.: το Σάββατο) η Φώφη Γεννηματά συναντάται με τον Φρανς Τίμερμανς, τον υποψήφιο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στη Μαδρίτη, με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας και με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, και ολοκληρώνει το προοδευτικό μέτωπο με πραγματικές πολιτικές και όχι με επικοινωνιακά τερτίπια». Οπως φαίνεται και από τη δήλωση του Σταμάτη Μαλέλη, στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν πιάσει τα... χαρακώματα. «Εχουμε πόλεμο, ο Τσίπρας επιχειρεί ρεσάλτο στην Κεντροαριστερά» είπε με ύφος ανάλογο ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΚΙΝ.ΑΛ.

Keywords
Τυχαία Θέματα