Φθινοπωρινό και πάλι το σκηνικό του καιρού με μποφόρ και καταιγίδες

Φθινοπωρινό και πάλι το σκηνικό του καιρού με μποφόρ και καταιγίδες27.08.2018Ρεπορτάζ

Σε ποιες περιοχές αναμένονται τα έντονα φαινόμενα

Με άστατο καιρό θα κυλήσουν οι πρώτες μέρες της τελευταίας εβδομάδας του Αυγούστου, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Ειδικότερα, σήμερα και αύριο σε αρκετές περιοχές της χώρας -και στην Αττική- θα σημειωθούν βροχές και ισχυρές καταιγίδες, ενώ δεν αποκλείεται να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις, φτάνοντας

τοπικά ακόμα και τα 7 μποφόρ.

Τα έντονα φαινόμενα θα κάνουν την εμφάνισή τους μέχρι το απόγευμα σήμερα στα νησιά του Ιονίου, στην Ηπειρο, στη δυτική Μακεδονία και τη δυτική Στερεά Ελλάδα, ενώ από το μεσημέρι θα επηρεάσουν σταδιακά τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά Ελλάδα -συμπεριλαμβανομένης της Αττικής-, την Εύβοια και την Πελοπόννησο.

Αύριο, οι βροχές και οι καταιγίδες θα πλήξουν μέχρι το μεσημέρι την κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τα νησιά του βόρειου Αιγαίου. Μέχρι το απόγευμα άστατος θα είναι ο καιρός και στην ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και πιθανότατα στην ανατολική και τη νότια Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Σήμερα στην Αττική, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, όμως από το μεσημέρι θα αρχίζει να συννεφιάζει και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές. Βροχές και καταιγίδες θα πέσουν και στη Θεσσαλονίκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα