Φουντώνουν οι αντιδράσεις για τις μεθοδεύσεις του Σαμαρά

Φουντώνουν οι αντιδράσεις για τις μεθοδεύσεις του Σαμαρά11.04.2018Παρασκήνιο

Πυρά Κακλαμάνη για τον πρ. πρόεδρο, να μην είναι υποψήφιος ζήτησε ο Αντώναρος. Και ρεσιτάλ πολιτικής ανοησίας από Κύρτσο

Aίσθηση προκάλεσε το πρωτοσέλιδο θέμα της «δημοκρατίας» για τις ανακατωσούρες που προκαλεί στη Ν.Δ. και τις τρικλοποδιές που βάζει στην ηγετική ομάδα του κόμματος και στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αντώνης Σαμαράς. Η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος μέσα στο Πάσχα

τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας με το διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ, συναντά ήδη αντιδράσεις στο εσωτερικό της παράταξης, ενώ τη συνεργασία Ν.Δ. και Κινήματος Αλλαγής έτρεξε να στηρίξει ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κύρτσος.

Καταπέλτης εναντίον του Αντώνη Σαμαρά ήταν ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, που κατηγόρησε τον Μεσσήνιο πολιτικό για δυσαρμονία με τις διαθέσεις του κόσμου της παράταξης. Ο κ. Κακλαμάνης σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ανέφερε: «Ο κ. Σαμαράς έχει κάθε δικαίωμα να έχει την άποψή του. Το άρθρο του την Κυριακή όμως περί μετεκλογικών συνεργασιών βρίσκεται σε πλήρη δυσαρμονία τόσο με τη βάση της Ν.Δ. όσο και με τις δηλώσεις του προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη».

Παρέπεμψε έτσι στα μηνύματα που έστειλε τη Μεγάλη Τρίτη ο ίδιος ο πρόεδρος της Ν.Δ., ο οποίος -ερωτηθείς σχετικά από τον Νίκο Χατζηνικολάου- είχε αποκλείσει κατηγορηματικά και μάλιστα με ένα μονολεκτικό «όχι» κάθε σενάριο για ένταξη των Ευ. Βενιζέλου και Α. Λοβέρδου στη Ν.Δ.

Ακόμα πιο αιχμηρός ο Ευάγγελος Αντώναρος πλήρωσε με τη διαγραφή του από τη Ν.Δ. την κριτική του στον προστατευόμενο του Σαμαρά, Αδωνι Γεωργιάδη, και έθεσε στον δημόσιο διάλογο την πρόταση-βόμβα να αποκλειστεί από τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. ο πρώην πρωθυπουργός. Δίνοντας συγχαρητήρια για το σχόλιο-παρέμβαση του εκδότη της «δημοκρατίας» Ι. Ν. Φιλιππάκη, ο κ. Αντώναρος με ανάρτησή του στο facebook έγραψε: «Είναι η ώρα να πάρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την πιο σημαντική απόφαση από τη μέρα της εκλογής του και να δείξει την πόρτα εξόδου στον Σαμαρά. Οχι φυσικά να τον διαγράψει. Απλά να του πει δημόσια ότι ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ στις επόμενες εκλογές. Κι αν κάποιος από τους ένθερμους οπαδούς του εντός κι εκτός Κοινοβουλίου διαμαρτυρηθεί, να έχει την ίδια τύχη».

Ο Γιώργος Κύρτσος, που κατέληξε από την ΚΝΕ στη Ν.Δ. με ενδιάμεσο σταθμό τον ΛΑΟΣ, έγινε συνήγορος του Αντώνη Σαμαρά και είχε το θράσος να κατηγορήσει τη «δημοκρατία» για δήθεν ψευδείς ειδήσεις («fake news») και στήριξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. Οπως ισχυρίστηκε μέσω twitter ο (όψιμα «γαλάζιος») ευρωβουλευτής: «Fake news από Δημοκρατία και ΕφΣυντ με άλλη διατύπωση, ίδια στόχευση. Η 1η στηρίζει Καμμένο - Τσίπρα αλλά θεωρεί τη θέση Σαμαρά υπέρ μετεκλογικής συνεργασίας με Κιν.Αλλ προδοσία της Ν.Δ. Η 2η μετατρέπει την πρόταση σε αδιανόητη ένταξη Βενιζέλου, Λοβέρδου στη Ν.Δ. για να έχει να γράφει...».

Βέτο του Θεοχαρόπουλου σε συνεργασία

Μετά τον Γιάννη Ραγκούση, και ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος απορρίπτει το ενδεχόμενο συνεργασίας του Κινήματος Αλλαγής με τη Ν.Δ., όπως πρότεινε ο Αντώνης Σαμαράς με άρθρο του σε κυριακάτικη εφημερίδα.
«Η Ν.Δ. είναι ιδεολογικός μας αντίπαλος και όχι προνομιακός μας εταίρος. Για το Κίνημα Αλλαγής απαραίτητος εταίρος είναι μόνο οι προοδευτικές τομές που έχει ανάγκη ο τόπος. Οι υπερβάσεις σήμερα απαιτούν εθνική συνεννόηση, και όχι μονομερείς συνεργασίες ερήμην της ίδιας της πολιτικής» δήλωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος, ο οποίος σήμερα θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος.

Στόχος της συνεδρίασης είναι να ανταλλαγούν πληροφορίες και εκτιμήσεις για όλες τις πολιτικές εξελίξεις αλλά και να ενημερώσει η Φώφη Γεννηματά τους εσωκομματικούς εταίρους της για τη συζήτηση που είχε πρόσφατα με τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από το όνομα των Σκοπίων.

Την Κυριακή, εξάλλου, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής έχει συγκαλέσει πανηγυρική συνεδρίαση της νέας Κεντρικής Επιτροπής για την εκλογή του νέου γραμματέα, ενώ θα οριστεί και ο νέος εκπρόσωπος Τύπου. Τις επόμενες μέρες η κυρία Γεννηματά αναμένεται να πραγματοποιήσει σειρά επαφών και επισκέψεων σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, προσδοκώντας την άμεση επικοινωνία με τους πολίτες, σε μια ύστατη προσπάθεια για την πολιτική επιβίωση της ίδιας και του κόμματός της.

Keywords
Τυχαία Θέματα