Ερώτηση Βελόπουλου για τις διακοπές Ζούλα

Τα παρατράγουδα της φετινής Eurovision έφτασαν και στη Βουλή μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις της εφημερίδας «Espresso» για το Σαββατοκύριακο στο Μάλμε της Σουηδίας του προέδρου της ΕΡΤ Κωνσταντίνου Ζούλα και της συμβούλου του Λίνας Παπαδάκη με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων! Ταξίδι που πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως τις 12 Μαΐου,

με τους Ζούλα – Παπαδάκη να μην έχουν λάβει επίσημη πρόσκληση από την EBU, καθώς η διοργανώτρια Αρχή προσκάλεσε μόνο -και το τονίζουμε- τους CEO των δημόσιων φορέων, ενώ δεν αποτελούσαν καν μέλη της ελληνικής αποστολής!

Η υπόθεση έφθασε έως το ελληνικό Κοινοβούλιο, με τον βουλευτή και πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο (κεντρική φωτό) να καταθέτει ερώτηση και ΑΚΕ (Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων) προς τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, με θέμα: «Ανάγκη για εξηγήσεις όσον αφορά τη δημόσια δαπάνη για αποπληρωμή ταξιδιού στη Σουηδία του προέδρου της ΕΡΤ Α.Ε. και της συμβούλου του κατά το Σαββατοκύριακο διεξαγωγής της Eurovision 2024».

Στη σχετική ερώτηση ο Κυριάκος Βελόπουλος αναφέρει επί λέξει: «Κύριε υπουργέ, προς μεγάλη μας έκπληξη διαβάσαμε σε πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Espresso”, έκδοσης της 14/5/2024, πως με αφορμή τον πρόσφατο ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision ο πρόεδρος της ΕΡΤ, κύριος Ζούλας, ταξίδεψε στο Μάλμε της Σουηδίας μαζί με τη σύμβουλό του στο Ραδιομέγαρο, με όλα τα έξοδα του διήμερου ταξιδιού καλυμμένα από τα χρήματα του ανταποδοτικού τέλους με τα οποία ο Eλληνας φορολογούμενος χρηματοδοτεί την ΕΡΤ, σύμφωνα με έγγραφο που αναρτήθηκε στη Δι@ύγεια και φέρει τίτλο “Απόφαση μετακίνησης εκτός έδρας”, για το οποίο κάνει λόγο το σχετικό δημοσίευμα. […] Η ως άνω εφημερίδα αναφέρει, δε, ότι το κόστος αυτού του διήμερου ταξιδιού ανήλθε συνολικά στα 2.815 ευρώ».

Αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η απάντηση του αρμόδιου υπουργού εντός της Βουλής, μια και έως χθες ο πρόεδρος της ΕΡΤ τηρούσε σιγήν ιχθύος για τις αποκαλύψεις της εφημερίδας, μη έχοντας απαντήσει γιατί ταξίδεψε μετά της συμβούλου του στη Σουηδία!

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ερώτηση Βελόπουλου, Ζούλα,erotisi velopoulou, zoula