Ένας Σημίτης με τα όλα του!

Η απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος να ταχθεί ανοιχτά κατά του νομοσχεδίου για τον «γάμο» των ομοφυλοφίλων, που προωθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι η επισφράγιση της διάρρηξης των σχέσεων της βάσης της Νέας Δημοκρατίας με το κόμμα. Η κατάσταση θυμίζει εκείνην της μάχης που έδωσε για το θέμα των ταυτοτήτων ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος εναντίον του καταστρεπτικού για την Ελλάδα καθεστώτος Σημίτη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάθε ημέρα που περνά, θυμίζει ολοένα περισσότερο τον Κώστα Σημίτη, τις

πρακτικές του και -πάνω απ’ όλα- τις συνέπειες που προκάλεσε το πέρασμα του πρωθυπουργού των Ιμίων και του Οτσαλάν από την εξουσία. Είναι κοινό μυστικό ο θαυμασμός που νιώθει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον Κώστα Σημίτη – κι αυτό το έχει αποδείξει και με τη στελέχωση των κυβερνήσεών του από πατενταρισμένους «εκσυγχρονιστές» και με την προώθηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, καθώς και του ξένου παράγοντα, αλλά και στο ιδεολογικό πεδίο. Είναι γνωστές οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη περί του «πολέμου» που έχει κηρύξει στον νατιβισμό, δηλαδή στο να έχουν προτεραιότητα οι Ελληνες στον τόπο τους και να προωθείται από τον κρατικό μηχανισμό ο ελληνικός πολιτισμός έναντι των άλλων.

Επίσης, είναι έκδηλη η απέχθεια που δείχνει ο νυν πρωθυπουργός προς τις παραδοσιακές αξίες και την ιδεολογία της Δεξιάς και του συντηρητικού χώρου. Γι’ αυτό, άλλωστε, του ήταν εξαιρετικά εύκολο να κάνει κάτι που δεν είχε ξανασυμβεί στο παρελθόν – ακόμα και σε περιόδους κατοχής από ξένες δυνάμεις: να κλείσει τους ιερούς ναούς και να απαγορεύσει στους Ελληνες να ασκήσουν τα λατρευτικά καθήκοντά τους, προφασιζόμενος την πανδημία του κορονοϊού.

Τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τις αποφάσεις του και την εμμονή του για τους «γάμους» των ομοφυλοφίλων και το «δικαίωμα» να υιοθετούν παιδιά, ανακαλεί στον νου πολλών τις μνήμες από την εποχή που ο Κώστας Σημίτης απαγόρευσε την αναγραφή του θρησκεύματος στα δελτία των αστυνομικών ταυτοτήτων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι Σημίτης με τα όλα του!

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σημίτης,simitis