Εγκληματικότητα στην Ακρόπολη

Συμμορία αλλοδαπών μαχαίρωσε 18χρονο για να τον ληστέψει στην περιοχή της Ακρόπολης. Το παλικάρι χαροπαλεύει, προσπαθεί να κρατηθεί στη ζωή από τα βαριά τραύματα που του προκάλεσαν οι αδίστακτοι εγκληματίες. Κι αυτό δεν είναι το πρώτο κρούσμα σκληρής εγκληματικότητας στην περιοχή, αλλά το πολλοστό. Η Ακρόπολη τα τελευταία χρόνια είναι ένα αληθινά επικίνδυνο μέρος για νυχτερινές βόλτες. Οι συμμορίες, κυρίως αλλοδαπών λαθρομεταναστών, λυμαίνονται ακόμα και την καρδιά του Ελληνισμού και συνολικά του δυτικού

πολιτισμού, ολόκληρη την περιοχή πέριξ του ιερού βράχου της Ακρόπολης – από Πλάκα μέχρι Θησείο, Μοναστηράκι, πλατεία Συντάγματος και Ομονοίας και Κουκάκι.

Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο του 2018 ο 25χρονος Νίκος Μουστάκας δολοφονήθηκε από συμμορία αλλοδαπών στον λόφο του Φιλοπάππου κι ένας από τους βασικούς αυτουργούς, ένας 18χρονος κάτοικος Πακιστάν, τιμωρήθηκε με μόλις οκτώ χρόνια κάθειρξη για το έγκλημά του.

Οπως αποδεικνύουν τα γεγονότα, η νομοθεσία είναι ιδιαίτερα ελαστική για όλους όσοι αφαιρούν ζωές, ληστεύουν, προβαίνουν σε μια σειρά από κακουργήματα εις βάρος νομοταγών Ελλήνων πολιτών. Και η Ελλάδα πάσχει ακόμα και στην ιερότερη των εστιών της, στην Ακρόπολη. Τα ιερά έχουν συληθεί. Η πόλη της Αθηνάς έχει αλωθεί. Το κλεινόν άστυ, η πόλη των φιλοσόφων, των πολιτικών, της αρμονίας και του κάλλους έχει ασχημύνει, έχει παραδοθεί σε αλλογενείς πληθυσμούς, έχει σαρωθεί από την εγκληματικότητα, έχει μολυνθεί από το γκράφιτι. Δεν έχει μείνει λίθος επί λίθου στην πόλη που αντιμετωπίζουν σαν άπιαστο ιδανικό οι πολιτισμένοι άνθρωποι απανταχού της Γης.

Τα παραπάνω δεν αποτελούν συμπεράσματα από μια απαισιόδοξη «ανάγνωση» των δεδομένων, αλλά καθημερινές εμπειρίες για τους κατοίκους της πρωτεύουσας, στην οποία ας μη λησμονούμε ότι ζει περίπου το ήμισυ του πληθυσμού της χώρας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, αν επιθυμεί, έστω και τώρα, στο παρά πέντε της εκλογικής αναμέτρησης, μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση. Να αποδεσμεύσει μερικούς αστυνομικούς που βαράνε σκοπιές στο ακατοίκητο εξοχικό του στην ανατολική Μάνη και να τους διαθέσει για περιπολίες στην περιοχή της Ακρόπολης.

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για μια τέτοιου είδους πρωτοβουλία. Μόνο πολιτική βούληση.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εγκληματικότητα, Ακρόπολη,egklimatikotita, akropoli