Χρυσοχοΐδης: Επίδειξη πυγμής με το «καλημέρα»

Χρυσοχοΐδης: Επίδειξη πυγμής με το «καλημέρα»11.07.2019Αστυνομικά

Ξήλωσε αστραπιαία τον αρχηγό της Αστυνομίας. Προς έκτακτες κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. Σύσκεψη χθες με τον πρωθυπουργό

Aπό την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Κατεχάκη, ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έδειξε τις προθέσεις του στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγο Αρη Ανδρικόπουλο, με μια ψυχρή χειραψία και χωρίς να ανταλλάξουν την παραμικρή κουβέντα.

Δεν τον κάλεσε καν στην ευρεία σύσκεψη που ακολούθησε το ίδιο απόγευμα και έδωσε εντολή να

μην περάσει από το γραφείο του κανένα υπηρεσιακό έγγραφο για υπογραφή!

Τελικά, ο νέος υπουργός ζήτησε την παραίτηση του κ. Ανδρικόπουλου, την οποία έκανε άμεσα δεκτή, ενώ σε ανακοίνωση που εξέδωσε έκανε λόγο για «ξήλωμα» του κομματικού κράτους.

«Σε ένα κράτος δικαίου ο κομματισμός δεν χωρεί σε κανέναν τομέα του Δημοσίου. Πολύ περισσότερο στις υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας. Ζήτησα και έλαβα την παραίτηση της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Θα γίνουν αξιοκρατικές κρίσεις, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα και περιμένει η κοινωνία. Είναι όρος για την αποτελεσματικότητά τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Καθήκοντα αρχηγού εκτελεί ο υπαρχηγός Μιχάλης Καραμαλάκης, ενώ αναμένονται έκτακτες κρίσεις στα υψηλά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. μετά τις 22 Ιουλίου, οπότε η κυβέρνηση θα έχει πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, ώστε να μπορεί να συγκληθεί το ΚΥΣΕΑ και να επιλεγεί ο νέος αρχηγός.

Για την ασφάλεια

Σε σύσκεψη χθες το απόγευμα υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον αναπληρωτή υπουργό, αρμόδιο για τη μεταναστευτική πολιτική Γιώργο Κουμουτσάκο και τον υφυπουργό, αρμόδιο για την αντεγκληματική πολιτική Λευτέρη Οικονόμου, τέθηκαν επί τάπητος όλα τα θέματα που άπτονται της ασφάλειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προτεραιότητα της νέας ηγεσίας του υπουργείου είναι να βγει η Αστυνομία στους δρόμους και στις γειτονιές.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε δύο εβδομάδες, μετά τις 22 Ιουλίου, η ΕΛ.ΑΣ. θα είναι πλήρως εξοπλισμένη και έτοιμη να βγει στους δρόμους. Βασικός στόχος είναι η καταπολέμηση της εγκληματικότητας και η πάταξη των συμμοριών.

Οσον αφορά τα θέματα του Προσφυγικού - Μεταναστευτικού, άμεσος στόχος είναι να καταγραφούν τα δεδομένα που υπάρχουν και να γίνει αποσυμφόρηση των κέντρων - δομών φιλοξενίας.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα