«Χρωματίζεται» η Θεσσαλονίκη

«Χρωματίζεται» η Θεσσαλονίκη30.06.2018Πρόσωπα

Καταφτάνει η 7η «Μέρα» στο Γήπεδο ΑΕΝ Κρήνης, που θα γεμίσει με χιλιάδες ανθρώπους και υπέροχες μουσικές

Ρεπορτάζ
Ελένη Σκάρπου

Eίναι από τις διοργανώσεις που άρχισαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τη Θεσσαλονίκη και εξακολουθεί να υποδέχεται χιλιάδες κόσμου κάθε χρονιά. Η «Μέρα με τα χρώματα» καταφτάνει

για έβδομη χρονιά, στις 2 Σεπτεμβρίου, στο Γήπεδο ΑΕΝ Κρήνης, ως ένας από τους μεγαλύτερους ψυχαγωγικούς θεσμούς της βόρειας Ελλάδας, αφού συγκεντρώνει επισκέπτες όλων των ηλικιών.
Φέτος, οι πόρτες θα ανοίξουν από τις 11 το πρωί και για μια ολόκληρη μέρα θα έχουμε την ευκαιρία να γεμίσουμε τη ζωή μας με χρώμα. Συναυλίες, djs, fire shows, paintball, χορευτικά, τελετές γάμου, bodypainting, το γιγάντιο μαξιλάρι funbag, κανόνια με καπνούς θα είναι μόνο μερικά από όσα θα ζήσουμε εκεί.

Με αερόστατο

«Eβδομη χρονιά “Μέρα με τα χρώματα” και όλοι εμείς που εργαζόμαστε για μία μέρα, που μας δίνει άπλετη χαρά, νιώθουμε κάθε χρόνο την ίδια ανυπομονησία για εκείνη την ώρα που θα ακούμε από τα ηχεία την αντίστροφη μέτρηση. 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 και ο ήλιος για μερικά δευτερόλεπτα κρύβεται από το πολύχρωμο σύννεφο. Στιγμές μοναδικές που σε κάνουν να ανατριχιάζεις. Κάθε χρόνο προσθέτουμε κάτι νέο. Ετσι και φέτος προσθέσαμε ένα αερόστατο, που θα ανεβάσει κόσμο ψηλά να θαυμάσει τη μοναδική στιγμή των ρίψεων. Επίσης, φέτος εγκαινιάζουμε το YouΤube Corner, μια ενότητα του φεστιβάλ στην οποία καλούμε γνωστούς YouΤubers να παρουσιάσουν ένα παιχνίδι και να γνωριστούν με το κοινό. Μεγάλος καλεσμένος της φετινής ΜΜΤΧ είναι ο πολύ γνωστός Βρετανός dj Dave Seaman της Global Underground. To όραμα για τα επόμενα χρόνια είναι η “Μέρα με τα χρώματα” να γίνει μια τεράστια παραμυθούπολη που θα σου ταξιδεύει μυαλό και ψυχή» αναφέρει ο Μάριος Σπύρογλου, ο οποίος βάζει την προσωπική του σφραγίδα στη διοργάνωση αυτή και κάθε Σεπτέμβριο δίνει τον εαυτό του μαζί με την ομάδα της ΜΜΤΧ για να αισθανθούμε παιδιά ακόμη κι εμείς οι μεγαλύτεροι, που έχουμε ανάγκη από ανεμελιά, ξεγνοιασιά και παιχνίδι.

Συναυλίες

Αναφορικά με τον διαγωνισμό για την πτήση με το αερόστατο ο ίδιος επισημαίνει: «Τέσσερα ζευγάρια, βρισκόμενα επάνω στο αερόστατο, θα απολαύσουν τις ρίψεις χρωμάτων από ψηλά. Επιπλέον, δύο υπερτυχεροί θα κερδίσουν μια υπερπτήση πάνω από τον Ολυμπο! Αν θέλεις να ζήσεις την εμπειρία του αερόστατου, αρκεί να δηλώσεις συμμετοχή στον διαγωνισμό και να περιμένεις την κλήρωση που θα γίνει στις 27 Αυγούστου».

Μια σειρά από συναυλιακά δρώμενα θα πλαισιώσουν τη φετινή ΜΜΤΧ. Οι «My Excuse», μια δυναμική ροκ μπάντα, που δημιουργήθηκε από τον Ελληνοαμερικανό Steven Triantafillis, θα παίξουν πολύ γνωστά κομμάτια, που σίγουρα θα κάνουν το κοινό των Χρωμάτων να περάσει υπέροχα, χορεύοντας και τραγουδώντας. Οι String Demons θα βάλουν επίσης το λιθαράκι τους. Η περιπέτειά τους στον κόσμο έχει αρχίσει από την Αθήνα. Εκείνοι, με μοναδικό και εκρηκτικό τρόπο συμφιλιώνουν την κλασική μουσική με το heavy metal και την παραδοσιακή - λαϊκή με το ροκ. Στόχος; Να φτάσει η μουσική παντού, με ρυθμό, τρέλα, χιούμορ, κρουστά - τύμπανα και έγχορδα! Το αποτέλεσμα είναι μαγικά εκρηκτικό, χάρη στο βιολοντσέλο του Κωνσταντίνου και το βιολί της Λυδίας.

Queen και Βαμβακάρης

«Η ματιά τους πάνω στις συνθέσεις των Iron Maiden, του Handel, των Queen, του Vivaldi, του Βαμβακάρη και πολλών άλλων είναι ξεχωριστή. Εκεί που η Lady Gaga θα συναντηθεί με τα λαϊκοδημοτικά, οι ABBA θα παντρευτούν με τα ποντιακά και φυσικά θα έχουμε και μουσικές εκπλήξεις με καινούργιες διασκευές - συνθέσεις από τα δύο αδέλφια» τονίζει ο Μάριος Σπύρογλου.

Γνωστοί djs θα απογειώσουν με τη σειρά τους μικρούς και μεγάλους με μουσικές, ενώ η διοργάνωση θα κορυφωθεί μουσικά με την παρουσία του Dave Seaman, ενός από τους πρωτεργάτες της αγγλικής house σκηνής. Βρίσκεται στη σκηνή πάνω από 25 χρόνια σε πάνω από 80 χώρες του κόσμου και δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Τέλος, θα μας συγκλονίσει στη ΜΜΤΧ ο Jaybot, κοινώς Jay Garderis, ένας πολύ ταλαντούχος χορευτής της dubstep, με συμμετοχές τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, ο οποίος φτιάχνει μόνος του τις πολύ εντυπωσιακές στολές του.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χρωματίζεται, Θεσσαλονίκη,chromatizetai, thessaloniki