Μπίρα Sknipa για γερά ποτήρια

Μπίρα Sknipa για γερά ποτήρια07.11.2017Πρόσωπα

Νέα ετικέτα Salonikia και ακόμη μία γεύση (Stout) κυκλοφορούν από τη μικροζυθοποιία που δημιούργησαν τρεις Θεσσαλονικείς

Ρεπορτάζ
Μαρία Μαθιοπούλου

Τη λένε... Sknipa, έχει... αφρό, μεθυστική γεύση, πρωτότυπο logo και έχει αρχίσει να κατακτά τη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο. Ο λόγος για την ευφάνταστη

μπίρα που εμπνεύστηκε μια ενθουσιώδης αντροπαρέα από τη Θεσσαλονίκη, η οποία, ορμώμενη από την αγάπη της για το δημοφιλές ποτό και την ενασχόληση με την οικιακή ζυθοποίηση, αποφάσισε να κάνει το χόμπι της επιχείρηση. Κάπως έτσι, ο ηλεκτρονικός Αγγελος Κανιατσάκης, ο μηχανολόγος Γιώργος Χαριτίδης και ο πωλητής Γιώργος Γκουτζιούρης, κολλητοί φίλοι και κουμπάροι, δημιούργησαν την Πρότυπη Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης, η οποία κυκλοφόρησε στις αρχές του 2016 την πρώτη της μπίρα, τη Sknipa beer.

«Ημασταν στο υπόγειο όπου κάναμε την οικιακή ζυθοποίηση και ψάχναμε ονόματα για τη νέα επιχείρηση, αλλά δεν βρίσκαμε τίποτα. Τότε οι γυναίκες μας ήρθαν να μας φωνάξουν, λέγοντας “άντε, ελάτε, σκνίπα γίνατε”. Ετσι προέκυψε το όνομα, στο οποίο κάποιοι αντιδρούν με χαμόγελο και κάποιοι με επιφύλαξη» λέει στη «δημοκρατία» ο Αγγελος Κανιατσάκης, σημειώνοντας μάλιστα ότι άφησαν και οι τρεις τα επαγγέλματά τους για τις ανάγκες του νέου εγχειρήματος. Μέχρι στιγμής η Πρότυπη Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης έχει κυκλοφορήσει από τη σειρά Sknipa τρεις ετικέτες, τη Sknipa Strong Ale, τη Sknipa Lady και τη Sknipa Bold. Εδώ και λίγες ημέρες κυκλοφορεί και η Salonikia, μια honey pilsner, η πρώτη μιας νέας σειράς, ενώ η εταιρία έχει ήδη δημιουργήσει και μια επετειακή μπίρα για τις ανάγκες τοπικής μπιραρίας. Την επόμενη εβδομάδα δε θα βγάλει στην αγορά μια μαύρη, συνεργατική μπίρα (Stout Barrel) μαζί με έναν οικιακό ζυθοποιό.

Η ετήσια παραγωγή της μικροζυθοποιίας φτάνει σήμερα τις 80.000 φιάλες, η παραγωγική της δυναμικότητα όμως είναι της τάξης των 40.000 φιαλών την εβδομάδα. Ηδη οι μπίρες της βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα, ενώ ετοιμάζονται να ανοίξουν φτερά για την Ολλανδία και την Κύπρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα