Αντάρτικο Ορφανού στη Ν.Δ.

Αντάρτικο Ορφανού στη Ν.Δ.18.10.2018Παρασκήνιο

Δήλωσε υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης μία μέρα αφότου δόθηκε το χρίσμα στον Καϊτεζίδη

Μία μέρα μετά τη στήριξη της Ν.Δ. στον νυν δήμαρχο Πυλαίας - Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτεζίδη για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης έσκασε νέα «βόμβα» στα αυτοδιοικητικά, με τον πρώην υπουργό και

βουλευτή της Ν.Δ. Γιώργο Ορφανό να κάνει αντάρτικο και να δηλώνει κι αυτός υποψήφιος δήμαρχος για τη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, ο κ. Ορφανός θα δώσει συνέντευξη Τύπου αύριο Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ορφανός ανέμενε το «πράσινο φως» από την Πειραιώς και η χθεσινή εξέλιξη με τον κ. Καϊτεζίδη μοιάζει να τον έπιασε στον ύπνο. Εδώ και πολύ καιρό ήταν γνωστή στα δημοσιογραφικά και πολιτικά πηγαδάκια της Θεσσαλονίκης η θέλησή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος, ενώ υπήρξαν ψίθυροι ότι έχει τη στήριξη ισχυρού επιχειρηματία της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ανέμενε ότι η Ν.Δ. δεν θα στήριζε τον Πάρι Μπίλλια και περίμενε να του δώσει το χρίσμα. Η προχθεσινή εξέλιξη πάντως τον αιφνιδίασε και για τον λόγο αυτόν αντέδρασε αστραπιαία ανακοινώνοντας με δελτίο Τύπου την υποψηφιότητά του και την αυριανή συνέντευξη Τύπου.

Την ίδια ώρα, οι υποψήφιοι δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια.

Και μπορεί ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Βούγιας και ο πολιτευτής του Ποταμιού και επιχειρηματίας Νίκος Νυφούδης να μην αποκάλυψαν ποιος από τους δύο, εάν ο κόσμος επιλέξει την πρότασή τους, θα κάτσει στην καρέκλα του δημάρχου, υποσχέθηκαν όμως... εκπλήξεις τόσο ως προς το όνομα του συνδυασμού τους όσο και ως προς τους υποψηφίους που θα το στελεχώσουν και οι οποίοι θα ανακοινωθούν το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας» επικρατέστερος αυτή τη στιγμή για να βγει μπροστά είναι ο Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, θα αναμετρηθεί ξανά με τον Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, όπως άλλωστε έκανε δύο φορές στο παρελθόν στον Δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη όπου πολιτευόταν ο νεαρός επιχειρηματίας.

«Εχουμε μια σχέση εμπιστοσύνης, που θα φτάσει ως το τέλος» είπε ο κ. Βούγιας, που χαρακτήρισε τον κ. Νυφούδη «εκπρόσωπο μιας νέας γενιάς που δεν έχει κόμπλεξ να συνεργαστεί με τους παλαιότερους, και έτσι στήνουμε μια γέφυρα σε δυο γενιές, του Πολυτεχνείου και τη νέα γενιά».

Keywords
Τυχαία Θέματα