Αιφνιδίασε τις τράπεζες η Folli Follie με το αίτημα προστασίας

Αιφνιδίασε τις τράπεζες η Folli Follie με το αίτημα προστασίας24.07.2018Επιχειρήσεις

Η διοίκηση του πάλαι ποτέ πανίσχυρου ομίλου ζήτησε την ενεργοποίηση του άρθρου 106α του πτωχευτικού κώδικα

Τον Σεπτέμβριο θα συζητηθεί η κύρια αίτηση που κατέθεσε η διοίκηση της Folli Follie για προστασία από τους

πιστωτές (και άλλους πληγέντες…), με βάση το άρθρο 106α του πτωχευτικού κώδικα. Η διοίκηση της εταιρίας, που καθημερινά βρίσκεται σε ολοένα πιο δυσάρεστη θέση, ανακοίνωσε χθες το απόγευμα ότι έλαβε προσωρινή διαταγή από τις δικαστικές Αρχές «μετά από αίτηση για λήψη προληπτικών μέτρων, σύμφωνα με το άρθρο 106α του πτωχευτικού κώδικα». Λίγη ώρα αργότερα, διέρρευσε από τις πιστώτριες τράπεζες ότι δεν ήταν σε γνώση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας από πλευράς Folli Follie και πως εξετάζουν τις επόμενες κινήσεις τους σε συνεργασία με τα νομικά τμήματά τους.

Η πρωτοβουλία της διοίκησης ήταν, πάντως, αναμενόμενη, με δεδομένες τις δηλώσεις μετόχων, ομολογιούχων και συνεργατών για δυναμικές ενέργειες, προκειμένου να αποζημιωθούν, σε συνέχεια της πολύμηνης περιπέτειας που οδηγεί σε «βύθιση» του πάλαι ποτέ κραταιού ομίλου. Ολα ξεκίνησαν όταν η αμερικανική επενδυτική εταιρία QCM παρουσίασε έκθεση, στην οποία αναφερόταν ότι τα στοιχεία τόσο για το δίκτυο πωλήσεων όσο και για τον τζίρο στην Ασία (και ειδικά στην Κίνα) δεν είναι αληθινά. Από τότε μέχρι σήμερα, η διοίκηση της Folli Follie δεν έχει δώσει πειστικές απαντήσεις, ενώ η κορύφωση του δράματος ήρθε την προηγούμενη εβδομάδα, όταν οι ορκωτοί ελεγκτές απέσυραν τις υπογραφές τους από τον ισολογισμό του 2017!

«Εύρυθμη» λειτουργία

Οπως αναφέρει η εισηγμένη σε σχετική ανακοίνωση προς το Χρηματιστήριο, «η εν λόγω προστασία που παρασχέθηκε από τις δικαστικές Αρχές στην εταιρία σκοπό έχει τη διατήρηση της εύρυθμης λειτουργίας της εταιρίας και την αποφυγή μείωσης της αξίας της εταιρικής περιουσίας από επιθετικές συμπεριφορές, με τις οποίες η εταιρία βρίσκεται αντιμέτωπη το τελευταίο χρονικό διάστημα, αλλά και να επιτρέψει στην εταιρία να σχεδιάσει απρόσκοπτα και να προτείνει ένα ολοκληρωμένο πλάνο αναδιοργάνωσης, με στόχο να διασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά της σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησής της».

«Σημειώνεται ότι κυρίαρχο σημείο αυτού του πλάνου θα αποτελέσει η πλήρης αναδιοργάνωση της χρηματοοικονομικής λειτουργίας της εταιρίας για την προστασία των συμφερόντων των μετόχων, πιστωτών, συνεργατών και επενδυτών της, και τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας. Η εταιρία θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και θα επανέλθει με σχετικές ενημερώσεις αναφορικά με την περαιτέρω πορεία του σχεδιασμού της» καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα