Αφαίρεση της Γαλάζιας Σημαίας από 13 παραλίες

Δεκατρείς ακτές βραβευμένες από το Διεθνές Πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία» αποσύρθηκαν από τον εθνικό και διεθνή κατάλογο του 2023 και έχασαν το βραβείο τους, επειδή δεν οργανώθηκαν σύμφωνα με τα αυστηρά κριτήρια του προγράμματος.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, οι διαχειριστές οφείλουν να οργανώσουν εγκαίρως τις ακτές και να στείλουν τα ανάλογα αποδεικτικά στοιχεία. Καταληκτική ημερομηνία ανάρτησης της Γαλάζιας Σημαίας ήταν η 1η Ιουλίου. Σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, η απόσυρση

από τις εν λόγω ακτές γίνεται για λόγους πλημμελούς οργάνωσης, με την ποιότητα των νερών κολύμβησης να παραμένει, κατά τα πρότυπα του προγράμματος, εξαιρετική.

Οι 13 ακτές από τις οποίες αποσύρεται η Γαλάζια Σημαία είναι οι εξής: ακτή Πλάκα, Δήμος Ναυπλιέων, Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, ακτή Τουρκοπόδαρο/«White Rocks Hotel», Δήμος Αργοστολίου, Π.Ε. Κεφαλλονιάς, ακτή Σκουτάρι, Δήμος Ανατολικής Μάνης, Π.Ε. Λακωνίας, ακτή Γύθειο 2/Σελινίτσα, Δήμος Ανατολικής Μάνης, Π.Ε. Λακωνίας, ακτή Στόμιο, Δήμος Αγιάς, Π.Ε. Λάρισας, ακτή Πόντι, Δήμος Λευκάδας, Π.Ε. Λευκάδας, ακτή Τσαμπίκα, Δήμος Ρόδου, Π.Ε. Ρόδου, ακτή Τσαμπίκα Συμιακή, Δήμος Ρόδου, Π.Ε. Ρόδου, ακτή Ενυδρείο 1 – Αγαλμα Διαγόρα, Δήμος Ρόδου, Π.Ε. Ρόδου, ακτή Ενυδρείο 2 – «Grand Hotel», Δήμος Ρόδου, ακτή Ενυδρείο 3 – Ελλη, Δήμος Ρόδου, ακτή Ενυδρείο 4 – Καζίνο, Δήμος Ρόδου, και ακτή Ορμος Λω, Δήμος Χίου, Π.Ε. Χίου.

Μέχρι σήμερα στις ακτές αυτές δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την οργάνωσή τους σύμφωνα με τα κριτήρια, που αφορούν την παροχή υπηρεσιών προς λουομένους και επισκέπτες (συμπεριλαμβανομένων των ΑμεΑ), την καθαριότητα, την ορθή πληροφόρηση, την ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών. Ετσι, τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Κρίσεων και η Συντονιστική Επιτροπή του προγράμματος αποφάσισαν να αποσύρουν τις βραβεύσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αφαίρεση, Γαλάζιας Σημαίας,afairesi, galazias simaias