Bάρεσαν διάλυση!

Bάρεσαν διάλυση!31.07.2018Παρασκήνιο

Η τραγωδία στην ΑΝ. Αττική έφερε στην επιφάνεια όλες τις αδυναμίες κράτους- ΣΥΡΙΖΑ

Ο Τσίπρας, που δεν τολμά να διώξει κανέναν ανίκανο, πήγε σαν τον κλέφτη στο Μάτι

• Εβαλαν ωράριο...Δημοσίου στο ΚΕΕΛΠΝΟ Το μπάχαλο με τους αγνοούμενους συνεχίζεται • Και αυτοί μοιράζουν 5χίλιαρα πάνω στις στάχτες

Η Θέση

μας: Τριτοκοσμικές καταστάσεις

Διαβάστε αναλυτικά:

►«Βουβή» διαμαρτυρία στο Σύνταγμα►Δεν σταματούν να ανασύρουν πτώματα στο Μάτι►Παραιτείται κοσμήτωρ του ΕΜΠ έπειτα από επίθεση►Τραμπ: Απειλεί με «παύση» λειτουργίας της κυβέρνησης►«Τίτλοι τέλους και για τους δυο μου ήρωες»►Πάρκο για κοσμοναύτες στην Κρήτη πρότεινε Ρώσος αστροναύτης►Ο Κατρούγκαλος «ονειρεύεται» πλειοψηφία για τη Συμφωνία

Σκηνοθετημένη επίσκεψη-παρωδία με κομπάρσους «πολίτες» οι οποίοι είναι συνεργάτες του πρωθυπουργού

Μία εβδομάδα μετά τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να επισκεφθεί χαράματα τις πληγείσες περιοχές. Χωρίς τηλεοπτικές κάμερες και σε ένα απόλυτα προστατευμένο περιβάλλον, τρέμοντας την οργή των πολιτών, ο πρωθυπουργός για μόλις μία ώρα συνομίλησε μόνο με μηχανικούς, πυροσβέστες και στρατιωτικούς.

Δεν υπήρξε επικοινωνία με κατοίκους, παρά μόνο με έναν, και αυτή με την... αναγκαία ασφάλεια, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Ακόμα και στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα ο πρωθυπουργός εμφανίζεται μόνος με τους στενούς του συνεργάτες και τον φωτογράφο του Μαξίμου, τους άνδρες των ομάδων διάσωσης καθώς και της προσωπικής του ασφάλειας.

«Επισκέφθηκα σήμερα τον τόπο της τραγωδίας. Συνομίλησα με πολίτες, μηχανικούς, στρατιώτες, πυροσβέστες και εθελοντές. Ανείπωτη θλίψη, μα και απέραντος σεβασμός σε όσους έδωσαν την άνιση μάχη με τις φλόγες και τώρα δίνουν τη μάχη της αποκατάστασης» έγραψε στο twitter αργότερα ο κ. Τσίπρας. Οπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Μαξίμου, επισκέφθηκε την Αργυρή Ακτή, το Ρέμα στο Κόκκινο Λιμανάκι, αλλά και το Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής και του Στρατού στο Λεωφορείο Ολυμπος.

Οπως δείχνει βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο Αλέξης Τσίπρας επιθεώρησε την άδεια από πολίτες καμένη περιοχή μαζί με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, ενώ ενημερώθηκε από τον επικεφαλής του Στρατού για την παροχή βοήθειας από τις Ενοπλες Δυνάμεις στους πυροπλήκτους. Ακολούθως ο πρωθυπουργός εμφανίζεται να συνομιλεί μάλλον με μία μηχανικό, η οποία λέει ότι υπάρχουν μάντρες στα σημεία όπου υπήρχε πρόσβαση στη θάλασσα. «Δηλαδή δεν υπάρχει πρόσβαση στη θάλασσα;» ρώτησε ο κ. Τσίπρας, για να λάβει την απάντηση «καμία». Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός μίλησε με μηχανικούς αλλά και με πυροσβέστες και στρατιωτικούς, τους οποίους και ευχαρίστησε.

Στο τέλος του βίντεο ένας άνδρας ακούει τον Αλέξη Τσίπρα να του λέει για τις προσπάθειες ανοικοδόμησης που θα γίνουν στα καμένα. Πρόκειται για τον Κώστα Κουτρουμπή, διευθυντή στο γραφείο του πρώην υπουργού Γιάννη Παπαθανασίου. Οπως έγραψε στον λογαριασμό του στο facebook, «του είπα να προσέξει το Μάτι. Μου απάντησε ότι θα κάνουν ό,τι μπορούν. Η φωτογραφία από τη συνάντησή μας δεν βγήκε από εμένα, αλλά από το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από συνεργάτες του πρωθυπουργού».

Παράλληλα ευχαρίστησε τον δήμαρχο Περιστερίου για τη βοήθεια που πρόσφερε στην Αργυρά Ακτή, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη. «Οπως είναι φυσικό (εδώ γελάνε), οι δικοί μας τοπικοί άρχοντες του Δήμου Μαραθώνα κάπου έπιναν τον καφέ τους...» έγραψε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα