Το νέο Renault Clio έφτασε στην Ελλάδα

Το Renault Clio, από την κυκλοφορία του το 1990 μέχρι σήμερα, αποτελεί ένα αναμφισβήτητο success story, με 16 εκ. πωλήσεις! Αποτελεί το αγαπημένο αυτοκίνητο της Γαλλίας, έγινε διεθνές best seller και κέρδισε δύο φορές το βραβείο του Αυτοκινήτου της Χρονιάς στην Ευρώπη. Είναι ένα από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα πόλης, έχοντας συμπληρώσει 5 γενιές. Τώρα εφευρίσκει

εκ νέου τον εαυτό του, αποτελώντας την ιδανική μετουσίωση της «Nouvelle Vague» της Renault. Το σύγχρονο στυλ του είναι ακόμα πιο συναρπαστικό και όμορφο, ενώ το κομψό και ξεχωριστό εσωτερικό του εγκαινιάζει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας. Το νέο εμπρός μέρος αντανακλά δυναμισμό & σφρίγος, η φωτιστική υπογραφή είναι εντελώς ανανεωμένη και αντικατοπτρίζει την νέα εταιρική ταυτότητα της Renault.

Οι νέες εντυπωσιακές και έντονες σχεδιαστικές γραμμές χαρίζουν στο νέο Clio μία πιο τολμηρή προσωπικότητα, καθιστώντας το ένα ακόμα πιο ζωντανό ‘status symbol’. Το νέο Clio διαθέτει επίσης αναβαθμισμένη τεχνολογία, καθώς, πλέον, διαθέτει ψηφιακό πίνακα οργάνων σε όλες τις εκδόσεις του. Η προσαρμογή στις απαιτήσεις της εποχής, επιτάσσει πλήθος επιλογών σε συστήματα κίνησης, περισσότερες από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο στην κατηγορία του, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στον καθένα να επιλέξει τη διαμόρφωση που καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες του

Το νέο λογότυπο της Renault στο κέντρο της πλήρως επανασχεδιασμένης μπροστινής γρίλιας, προσθέτει εκφραστικότητα. Αυτή η ανανέωση αποτυπώνει τον στόχο της μάρκας να κατασκευάσει πιο μοντέρνα, πιο διακριτικά και πιο βιώσιμα αυτοκίνητα για τη ζωή, βασισμένα στις διαχρονικές αξίες της. Η νέα φωτιστική υπογραφή – που θα υιοθετηθεί από όλα τα μοντέλα της Renault στο μέλλον – συνδυάζεται με το νέο στυλ, αντικατοπτρίζοντας δύο από τα χαρακτηριστικά του μοντέλου: την ακρίβεια και την προσωπικότητα. Αναβαθμισμένο εμφανίζεται και το εσωτερικό του: οι νέες ταπετσαρίες και τα νέα υλικά βιολογικής προέλευσης, το καθιστούν σύγχρονο, αναβαθμίζοντας την εικόνα της ποιότητας, αλλά και την εμπειρία στο εσωτερικό. Η έκδοση esprit Alpine είναι σπορ και ταυτόχρονα ‘αριστοκρατική’, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, ενώ είναι και αυτή που εκφράζει καλύτερα τη νέα εποχή Clio

Από την πρώτη του γενιά, το Clio ήταν ένα μοντέλο που διέθετε την πιο πλήρη γκάμα κινητήρα στην κατηγορία του, με επιλογές που πάντα ανταποκρίνονταν στις ανάγκες της εποχής τους.

Το νέο Clio διαθέτει μια γκάμα κινητήρων που χρησιμοποιούν διαφορετικές πηγές ενέργειας, συμπεριλαμβανομένου του full hybrid κινητήρα E-Tech των 145 ίππων, ο οποίος αξιοποιεί την αιχμή της τεχνολογίας. Οι άλλες επιλογές – βενζίνη, diesel και βενζίνη/LPG – καλύπτουν μια ευρεία γκάμα απόδοσης, ώστε ο κάθε οδηγός να διαλέξει ανάλογα τις ανάγκες του.

Η Renault ξεκίνησε να τοποθετεί στα μοντέλα της τον κινητήρα τεχνολογίας E-Tech full hybrid – συμπεριλαμβανομένου και του Clio – από το 2020. Η full hybrid τεχνολογία E-Tech περιλαμβάνει περισσότερες από 150 πατέντες, καθώς και τεχνογνωσία που έχει συγκεντρώσει η Renault από τις πίστες της Formula 1 – ειδικά στον τομέα της ανάκτησης και αναγέννησης ενέργειας. Η σειριακή-παράλληλη αρχιτεκτονική του, συνδυάζει δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν κινητήρα 36 kW και μια γεννήτρια εκκίνησης υψηλής τάσης 18 KW), με έναν 4κύλινδρο κινητήρα εσωτερικής καύσεως 69 kW (94 hp) 1,6 λίτρου, με ένα έξυπνο κιβώτιο ταχυτήτων χωρίς συμπλέκτη πολλαπλών λειτουργιών (multi-mode) και μία μπαταρία 1,2 kWh.

Το αυτοκίνητο ξεκινά πάντα με τον ηλεκτροκινητήρα και μπορεί να κινηθεί με αυτόν, έως και για το 80% του χρόνου στις πόλεις – μειώνοντας την κατανάλωση έως και 40% σε σύγκριση με έναν συμβατικό βενζινοκινητήρα.

Το νέο Clio διατίθεται επίσης και με τον 3κύλινδρο turbo κινητήρα TCe 100 LPG, που καίει βενζίνη και LPG, ενώ το σύστημα υγραεριοκίνησης είναι τοποθετημένο στη γραμμή παραγωγής . Αυτό το σύστημα διπλού καυσίμου βελτιώνει την απόδοση, ενώ μειώνει την κατανάλωση και περιορίζει τις εκπομπές του CO2 (8% λιγότερο CO2 από έναν αντίστοιχο κινητήρα βενζίνης). Με τα δύο ρεζερβουάρ γεμάτα, το αυτοκίνητο μπορεί να διανύσει περισσότερα από 1.000 km συνολικά.

Ο diesel κινητήρας των 100 ίππων και των 260 Nm ροπής, είναι ιδανικός για σκληρή χρήση και για εταιρικούς στόλους, ενώ συνδυάζεται με κιβώτιο 6 σχέσεων. Το νέο Clio Blue dCi είναι ιδιαίτερα αποδοτικό σε αυτοκινητόδρομους και δρόμους ταχείας κυκλοφορίας.

Το νέο Renault Clio είναι τώρα ετοιμοπαράδοτο και με δέσμευση τιμής. Απόκτησέ το από 158 € το μήνα, με όφελος έως 3.000 ευρώ. Το νέο μοντέλο πλαισιώνεται από 5ετή εργοστασιακή εγγύηση, δωρεάν ασφάλιση για 6 μήνες και δωρεάν οδική βοήθεια για 3 χρόνια.

ΝΙΚΟΣ ΣΑΛΤΑΣ

Το νέο Renault Clio έφτασε στην Ελλάδα on BLUE SKY.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Renault Clio, Ελλάδα,Renault Clio, ellada