Στο έλεος της κακοκαιρίας: «Πνίγηκε» η Ροδόπη από την έντονη νεροποντή (Εικόνες)

Επιχειρήσεις απεγκλωβισμού κατοίκων από την Πυροσβεστική – Προβλήματα και διακοπή της κυκλοφορίας σε πολλά σημεία των οδικών δικτύων.

Στο έλεος της νεροποντής βρέθηκαν για ακόμη μια χρονιά οι κάτοικοι της Ροδόπης και ιδιαίτερα του Δήμου Κομοτηνής όπου καταγράφηκαν τα περισσότερα προβλήματα.

Η έντονη βροχόπτωση που ξεκίνησε από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου (16/12) και ο μεγάλος όγκος νερού που κατέβηκε από τα ορεινά είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν πλημμυρικά φαινόμενα σε όλη σχεδόν την έκταση της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, όπως μετέδωσε το «Φωνή της Ροδόπης».

Εντός

της πόλης της Κομοτηνής σημαντικά προβλήματα παρατηρήθηκαν στην περιοχή Κολυμβητηρίου, στη Μαραθώνος και στην δυτική είσοδο ενώ στους οικισμούς Κοσμίου, Παραδημής, Κάλχα οι κάτοικοι προσπαθούσαν να γλιτώσουν τις περιουσίες τους από την καταστροφή.

Συνεργεία του Δήμου Κομοτηνής και της ΔΕΥΑΚ από νωρίς το πρωί επενέβαιναν στα προβληματικά σημεία ενώ η Πυροσβεστική επιχείρησε σε 20 περιπτώσεις προκειμένου να απεγκλωβίσει πολίτες. Επιχείρηση απεγκλωβισμού κατοίκων σημειώθηκε και στον οικισμό Αμάραντα όπου κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές και πνίγηκαν ζώα. Πυροσβεστικές δυνάμεις σε πολύωρη επιχείρηση που διήρκησε από το πρωί απεγκλώβισαν 25 περίπου κατοίκους από τα πλημμυρισμένα σπίτια τους.

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο
Διακοπές κυκλοφορίας λόγω συσσώρευσης υδάτων ανακοίνωσε το πρωί η Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης. Όλες οι Υπηρεσίες της Π.Ε. Ροδόπης βρίσκονται σε επιφυλακή ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Τσαλικίδης κάλεσε τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Διακοπή κυκλοφορίας:
1ο χλμ επ. οδού Παραδημής – Κρανοβουνίου
Από δ/ση Μονής Βαθυρρύακος προς Αίγειρο

Ιρλανδικές διαβάσεις
Χιονορέματος, οικισμού Ηφαίστου.
Βιολογικού, περιοχή Μεσοχωρίου
Σκαλώματος
Δοκού
Λοφαρίου
Αετοράχης
Ιάσου
Αγ. Μαρίνας Ιμέρου
Αμβροσίας.
Φυλύρας

– Η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσχέρεια στα παρακάτω σημεία:

Επ. Ο. Φύλακα – Αμάραντων.
Από 4ο χλμ. Ε.Ο. Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης.
Από 12ο χλμ. Ε. Ο. Κομοτηνής –Ξυλαγανής, στο ύψος οικισμού Κοσμίου.
Εντός βιομηχανικής περιοχής Κομοτηνής, από δ/ση Διάξων προς Δ.Ε.Η.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υπήρξε προειδοποίηση για τις φονικές πλημμύρες της Μάνδρας που κανείς δεν έλαβε υπόψιν

Κατέληξε ηλικιωμένη γυναίκα στο Θριάσιο – Στους 23 οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Μάνδρα

Σκληρές εικόνες – Η απεγνωσμένη προσπάθεια γυναίκας να σωθεί από τον χείμαρρο στη Μάνδρα (video)

BLUE SKY | Τα καλύτερα έρχονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα