Ο «Ζήνων» θα ολοκληρώσει το… καταστροφικό έργο της «Ευρυδίκης» – Πότε και που θα χτυπήσει την Ελλάδα ο μεσογειακός τυφώνας

Ο μεσογειακός τυφώνας «Ζήνων» έρχεται να συνεχίσει το καταστροφικό έργο της «Ευρυδίκης».

Σύμφωνα με το meteo.gr πρόκειται για «Μεσογειακό κυκλώνα με τροπικά χαρακτηριστικά».

«Κυκλώνες τέτοιου τύπου έχει επικρατήσει να ονομάζονται medi-canes, σύνθεση των λέξεων Mediterranean και hurricanes, συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και ισχυρές βροχοπτώσεις».

Και ενώ την Παρασκευή, η Ευρυδίκη θα ταλαιπωρεί ακόμα τη χώρα μας με ισχυρές βροχές, ο Ζήνων σύμφωνα με την ίδια πρόβλεψη, αναμένεται να χτυπήσει

το Ιόνιο και η Δυτική Ελλάδα αλλά ακόμα είναι αρκετά νωρίς ώστε να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την ακριβή πορεία του.

Στο μεταξύ η Ευρυδίκη σύμφωνα με το meteo.gr, συνεχίζει να επηρεάζει τη χώρα μας, δίνοντας την Πέμπτη 16/11, από τις πρωινές ώρες, ισχυρά φαινόμενα (βροχές και καταιγίδες) σε περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Τα ισχυρά φαινόμενα κατά τη διάρκεια της ημέρας θα συνεχιστούν στις περιοχές αυτές, ενώ ισχυρές βροχές αναμένονται και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Στα νησιά του Αν. Αιγαίου, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα.

Ο χάρτης παρουσιάζει τη θέση του χαμηλού το βράδυ της Πέμπτης 16/11 και τις βροχές που αναμένονται από το μεσημέρι ως το βράδυ της ίδια ημέρας.

Την Παρασκευή 17/11 οι ισχυρές βροχές θα συνεχιστούν σε περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

Δορυφορική εικόνα του Ζήνωνος από τη NASA στις 13:30 ώρα Ελλάδας:

Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι το όνομα Ζήνων προέρχεται από τον μεγάλο προσωκρατικό φιλόσοφο από την Ελαία της Κάτω Ιταλίας. Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη ήταν ο εφευρέτης της διαλεκτικής μεθόδου και έμεινε γνωστός για τα περίφημα παράδοξα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΘΑΥΜΑ! Βρέθηκαν ζωντανοί δύο από τους αγνοούμενους στη Μάνδρα – Αγωνία για άλλους 5 ανθρώπους

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ – Ο χείμαρρος του ΘΑΝΑΤΟΥ στην Μάνδρα!

ΑΚΟΜΑ: Νέες ανατριχιαστικές εικόνες από drone – Απίστευτες καταστροφές από τις φονικές πλημμύρες (video)

BLUE SKY | Τα καλύτερα έρχονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα