Αιγιαλίτιδα ζώνη: Πώς παρουσιάζει ο τουρκικός τύπος την απόφαση Τσίπρα

Με θριαμβευτικούς τίτλους παρουσιάζουν οι τουρκικές εφημερίδες την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να πάει στη Βουλή το θέμα της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια και να αποφύγει το Προεδρικό Διάταγμα.

Ο πρωθυπουργός αποφάσισε να φέρει νομοσχέδιο στη Βουλή για την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων, αντί για την άμεση λύση

των Προεδρικών Διαταγμάτων.

Με δεδομένο ότι της απόφασης του Αλέξη Τσίπρα είχαν προηγηθεί σαφείς προειδοποιήσεις του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, και του υπουργού Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ότι η Άγκυρα δεν θα δεχθεί επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, υπενθυμίζοντας μάλιστα ότι το casus belli είναι πάντα σε ισχύ, ο τουρκικός Τύπος θεωρεί ότι η ελληνική πλευρά υπαναχώρησε.

Δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου κάνουν λόγο για υποχώρηση του Έλληνα πρωθυπουργού μετά τις απειλές του τουρκικού ΥΠΕΞ και του Τσαβούσογλου ότι η χώρα δε θα δεχόταν μια τέτοια απόφαση, επαναφέροντας μάλιστα το casus belli.

Χαρακτηριστική περίπτωση η εφημερίδα Turkiye που κυκλοφόρησε σήμερα με τον τίτλο «Μαθήματα στον προκλητικό Έλληνα. Θα χτυπάμε όποιον πλησιάσει».

Στο ίδιο πλαίσιο και η Star που αναφέρει «Όταν η Τουρκία απείλησε, η Αθήνα υποχώρησε». Αλλά και η VATAN σχολιάζει: «Υποχώρηση από τον Τσίπρα για τα 12 μίλια».

Η εφημερίδα Türkiye αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μάθημα στον προκλητικό Έλληνα. Θα χτυπάμε όποιον πλησιάσει».

Διαβάστε, επίσης:Προκαλεί ο Τούρκος ΥΠΕΘΑ: «Δε θα δεχτούμε καμία Ελληνική παρέμβαση στην Αν. Μεσόγειο»

Αιγιαλίτιδα ζώνη: Πώς παρουσιάζει ο τουρκικός τύπος την απόφαση Τσίπρα on BLUE SKY.

Keywords
Τυχαία Θέματα