ΥΠ.Α.Α.Π.ΕΔ.: Κινητικότητα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού;

Αν και η Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων έχει να εκδώσει δελτίο τύπου από το τέλος Αυγούστου του 2017, δε σημαίνει πως δεν κινείται. Μάλιστα, πρόσφατες πληροφορίες από καλά πληροφορημένους κύκλους της ομογένειας στις ΗΠΑ αναφέρουν πως σημαντική επιχείρηση του Αμερικανικού Real Estate παρακολουθεί την υπηρεσία για καιρό και ενημερώνεται για τα ακίνητά της.

Η επιχείρηση ανήκει

σε Ελληνοαμερικάνο δεύτερης γενιάς με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και γνωστό στις ΗΠΑ για την επιτυχημένη του πορεία. Έχοντας καλές σχέσεις τόσο με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής όσο και με το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, συχνά προσφέρει αρκετά, κι όχι μόνο χρήματα. Φαίνεται να ενδιαφέρεται σφόδρα για επενδύσεις στην Ελλάδα και τα φιλέτα των Ενόπλων Δυνάμεων μάλλον έχουν κινήσει το ενδιαφέρον του.

Ο χρόνος που θα εκδηλωθεί αυτό το ενδιαφέρον είναι απόλυτα συνδεδεμένος με τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα μετά το πρώτο τρίμηνο του 2018. Ήδη όμως έχουν γίνει οι σχετικές αναγνωριστικές μελέτες για την πορεία των τιμών των ακινήτων μέσα στην επόμενη δεκαετία στην Ελλάδα. Δε γνωρίζουμε τον τρόπο που θα επιδιωχθεί η συνεργασία με την εν λόγω υπηρεσία, αλλά σίγουρα αυτό θα το δουν και θα το αξιολογήσουν οι υπεύθυνοι της.

Αν και πολλές περιπτώσεις έχουν βαλτώσει, κυρίως από τη Μέση Ανατολή, η πιθανή ανάμειξη των Αμερικανών ενδέχεται να αναθερμάνει το ενδιαφέρον και να φέρει επιτέλους τα έσοδα που προσδοκά το ΥΠΕΘΑ από την αξιοποίηση των ακινήτων. Για να δούμε!

The post ΥΠ.Α.Α.Π.ΕΔ.: Κινητικότητα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού; appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα