Βουλή: Η “σφαγή” των…προηγούμενων

Σε λίγες ώρες στην Βουλή των Ελλήνων θα είναι σε εξέλιξη η μεγάλη κόντρα για τα εξοπλιστικά. Στην κυβέρνηση έχουν αποφασίσει να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα αλλά έχουν και κάτι άλλο στο μυαλό τους.

Στο Μαξιμου έχουν πάρει απόφαση να στηριχθεί μέχρι τέλους ο Πάνος Καμμένος παρά τις αντιδράσεις από το κόμμα. Οι ΑΝΕΛ είναι ο μόνος τρόπος να κρατηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ

στην εξουσία. Και όσο και αν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αντιδρούν δεν θα τολμήσουν να ρίξουν την κυβέρνηση.

Στην Βουλή θα χρησιμοποιηθεί η γνωστή τακτική που λέει πως κάθε συζήτηση στην Βουλή είναι μία ευκαιρία για να ξανάρθουν στην επικαιρότητα καταγγελίες του παρελθόντος και μέσα στον χαμό να ξεχαστεί το θέμα της συζήτησης.

Στον ΣΥΡΙΖΑ όμως βλέπουν και μία ευκαιρία στην τωρινή κόντρα για το μέλλον. Η οποία δεν είναι άλλη από το να βρεθεί μία ευκαιρία για να απομακρύνει η κυβέρνηση οσους θεωρεί ότι συνέβαλαν στο πρόβλημα με έναν ευσχημο τροπο.

Το κυβερνητικό αφήγημα είναι απλό.

Πρώτον δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό. Όλα τα δημιούργησε η αντιπολίτευση.

Δεύτερον όλα οφείλονται στην διαρροή πληροφοριών και εγγράφων ανάμεσα τους απορρήτων εγγράφων που δημιούργησαν εντυπώσεις.

Τρίτον τα έγγραφα κάθε ειδους και οι πληροφορίες ειτε διέρρευσαν από όσους έχουν επαφές με την αντιπολίτευση ειτε απλά δεν προστατευθηκαν επαρκως.

Άρα η κυβέρνηση θα καταλήξει πως το πρόβλημα είναι αυτοί που σχετίζονται με την διαρροή και η αντιπολίτευση και μόνον.

Μία αγαπημένη ατάκα στα κομματικά πηγαδακια είναι πως υπάρχει θέμα με “όσους λειτουργούν πέρα από τις αρμοδιότητές τους”.

Και έτσι θα υπάρξει η δικαιολογία για να φύγουν αυτοί που η κυβέρνηση κρίνει ως ανεπιθυμητους και να έρθουν οι αρεστοί.

Ως συνήθως θα φταίνε οι άλλοι….

The post Βουλή: Η “σφαγή” των…προηγούμενων appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα