Στεφανής: Στην «καρδιά» των ΗΠΑ στην Ευρώπη

Ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής βρίσκεται στο κέντρο των αποφάσεων του Αμερικανικού Στρατού για την θωράκιση της Ευρώπης.

Ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, όπως είναι γνωστό δέχτηκε πρόσκληση, με ιδιαίτερο ειδικό βάρος, να μεταβεί στο Wiesbaden της Γερμανίας, για να παραστεί στην τελετή αλλαγής διοίκησης του Στρατηγού Διοικητή των Στρατιωτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ

στην Ευρώπη (USAREUR).

Μιλάμε για την «αμερικανική στρατιωτική καρδιά» στην Ευρώπη που έχει υπό την «ομπρέλα» της 51 χώρες. Γιορτάζοντας δε το 2017 τα 75 χρόνια παρουσίας στην Ευρώπη η USAREUR έβαλε στόχο να υλοποιήσει την δημιουργία του ισχυρού στρατού με κέρδη για τις ΗΠΑ και τους Συμμάχους στους στην Ευρώπη.

Η πρόσκληση που στάλθηκε μπορεί να έχει κυρίως εθιμοτυπικό χαρακτήρα όμως είναι βέβαιο οτι σημαίνει και πολλά περισσότερα αφου οι επαφές που θα γίνουν στην Γερμανία θα προσφέρουν πολλά στο να κατανοήσει καλύτερα η Ελλάδα τι θέλουν οι ΗΠΑ από την χώρα μας και τι ετοιμάζουν στην περιοχή μας.

Άλλωστε ο Α/ΓΕΣ με το βαρύ βιογραφικό γνωρίζει ήδη κάποια από τα πιο σημαντικά πρόσωπα των ΗΠΑ που μπορούν να φανούν πολύ χρήσιμα στην χώρα. Αφού έχει εκπαίδευση στο US Armored Advanced Course στο Fort Knox, ήταν Επιτελής Επιχειρήσεων στην Στρατιωτική Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, (θέση από την οποία χειρίσθηκε εθνικά θέματα στο πλαίσιο της Ευρωατλαντικής Συμμαχίας), και ολοκλήρωσε το MBA στις «Στρατηγικές Ασφαλείας» από το National Defense University – NDU στην Ουάσιγκτον.

Με αυτά τα εφόδια είναι βέβαιο πως στην Γερμανία η Ελλάδα μπορεί να κερδίσει πόντους και να τοποθετηθεί σωστά στην επόμενη ημέρα της μετεξέλιξης των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Ευρώπη που για την περιοχή μας έχει ιδιαίτερες πτυχές κυρίως λόγω της σχέσεως τους με την ΠΓΔΜ.

The post Στεφανής: Στην «καρδιά» των ΗΠΑ στην Ευρώπη appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα