Πλημμύρες: Πως αποζημιώνονται Στρατιωτικοί στο εξωτερικό

Οι πλημμύρες δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Η έλλειψη διαδικασιών όμως για την σύντομη και ικανοποιητική αποζημίωση των πληγέντων είναι.

Οι πλημμύρες που έπνιξαν ανθρώπους στην Αττική, και κατέστρεψαν περιουσίες, θα απασχολήσουν για λίγο καιρό ακόμα τα ΜΜΕ, και για πάρα πολύ χρόνο τους συγγενείς και φίλους των θυμάτων που θα βιώνουν την τραγωδία και όσους είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.

Στο θέμα των περιουσιών ανάμεσα σε όσους χτυπήθηκαν είναι και Στρατιωτικοί

αλλά και πολιτικοί υπάλληλοι του ΥΠΕΘΑ και οι οικογένειες τους.

Έχει ενδιαφέρον λοιπόν να δούμε τι γίνεται στο εξωτερικό σε περιπτώσεις που Στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό βρίσκεται αντιμέτωπο με μια ανάλογη περίπτωση.

Επειδή πλημμύρες συμβαίνουν σε όλο τον πλανήτη οι χώρες του λεγόμενου προηγμένου κόσμου εχουν υπηρεσίες και διαδικασίες που σχεδόν αυτόματα φροντίζουν να μικραίνουν την ταλαιπωρία όσων έχουν πέσει θύματα των καταστροφών. Η Ελλάδα δείχνει να υστερεί σε αυτόν τον τομέα.

Οι ΗΠΑ, και όχι μόνο, έχουν ειδική υπηρεσία η οποία έχει να κάνει με κάθε είδους οικονομική απαίτηση που έχει το προσωπικό. Πρόκειται για μια υπηρεσία πιο εξειδικευμένη από ανάλογες ευρωπαικών στρατών οι οποίες ασχολούνται και με θέματα που έχουν να κάνουν π.χ. με την μικροδανειοδότηση στελεχών.

Σε αυτή την υπηρεσία κάθε Στρατιωτικός ή και μέλος του πολιτικού προσωπικού που έχει χάσει την περιουσία του μπορεί έως και 2 χρόνια μετά την καταστροφή να ζητήσει να αποζημιωθεί.

Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία για τις ζημιές που έπαθε, αλλά και να αποδείξει πως έκανε ότι μπορούσε για να αποφύγει την ζημιά και να στεγνώσει μετά την ζημιά ότι βράχηκε.

Δηλαδή να πάει φωτογραφίες ή και βίντεο από κάθε είδος που καταστράφηκε. Από το σημείο που φυλασσόταν. Να υπάρχει φωτογραφική αποτύπωση του σημείου που έφτασε το νερό. Στις δε περιπτώσεις πιο ακριβών αντικειμένων, π.χ. ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, συστήνεται να κρατηθούν γιατί μπορεί να χρειαστεί να παρουσιαστούν.

Ακόμα τονίζεται προς το προσωπικό πως πριν αρχίσει να πετάει ότι έχει βραχεί θα πρέπει να γίνει προσπάθεια να στεγνωθεί και συστήνεται η χρήση ανεμιστήρων οι οποίοι βοηθούν να στεγνώσει ο χώρος γρηγορότερα και να μην αναπτυχθεί μούχλα.

Τέλος σε περίπτωση που υπάρχει ιδιωτική ασφάλιση προηγείται η διαδικασία της αποζημίωσης από αυτήν.

Με αυτό τον έμπρακτο τρόπο το Αμερικανικό Κράτος αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση δείχνει προς το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων του πως δεν το θυμάται μόνο για να το στέλνει στις λάσπες για να βοηθήσει μετά από πλημμύρες και άλλα φαινόμενα.

The post Πλημμύρες: Πως αποζημιώνονται Στρατιωτικοί στο εξωτερικό appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα