Οι Ειδικοί στα Οπλικά Συστήματα που τα βλέπουν στις φωτογραφίες

Εδώ και πολλά χρόνια γίνεται χαμός στα μέσα μαζικής ενημέρωσης σχετικά με κρίσεις, επικρίσεις και σχόλια σχετικά με τα οπλικά συστήματα που κατά καιρούς διαλέγουν να χρησιμοποιήσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Την ίδια στιγμή έχουμε και το φαινόμενο, μοναδικό στον κόσμο, να επιβάλλονται πολτικές άμυνας από τον τύπο.

Για κάθε στρατόπεδο που κλείνει, για κάθε μετακίνηση μονάδας, για κάθε θέμα που ανακύπτει υπάρχει κριτική. Κάποιες φορές αυτή η κριτική εκπορεύεται από πληγωμένους αποστράτους των οποίων την αξία δεν κατάλαβαν στο στράτευμα. Άλλες φορές η κριτική αυτή είναι αποτέλεσμα

μιροπολιτικών ζυμώσεων και τοπικιστικών συμφερόντων. Υπάρχει και μια τρίτη κατηγορία, εκείνων που τα ξέρουν όλα και τα καταλαβαίνουν όλα. Οι τελευταίοι είναι και οι πλέον επικίνδυνοι καθότι μπορούν με τη σοβαροφάνειά τους και τη δυνατότητα να σαγηνεύουν τα πλήθη να ασκούν και πιέσεις. Όπως πιέσεις πολλές φορές ασκούν κι εκείνοι που χάνουν δουλειές από τις Ένοπλες Δυνάμεις, κυρίως γιατί δεν έχουν την απαιτούμενη ποιότητα και στα προϊόντα αλλά κυρίως στην πώληση.

Αυτή όλη η ιστορία στο παρελθόν είχε συνέπειες τις οποίες όμως δεν τις μετράγαμε. Από τη στιγμή που οι δανειστές μας επέβαλλαν να μετράμε τις ζημιές το πράγμα ξεχείλισε. Ο κάθε πικραμένος, ελέω και κοινωνικών δικτύων, λέει κι γράφει την αρλούμπα του και κάνει τόσο θόρυβο όσο του επιτρέπει η γειτονιάστην οποία ζει και κινείται. Η ζημιά είναι πως επειδή οι αρκετοί πολιτικοί δεν έχουν να φάνε ψωμί από πουθενά αλλού παρά μόνο από την πολιτική, τους ακούνε. Όταν οι αποφάσεις της Στρατιωτικής Ηγεσίας τίθενται σε αμφισβήτηση γιατί ένας περιφερειάρχης θέλει να προστατεύσει τα μαγαζάκια της περιοχής του, κι ο ΥΕΘΑ τον ακούει και τον καθησυχάζει, θυμίζει λίγο θέατρο του παραλόγου.

Ακόμα καλύτερα, όταν πρώην υπουργοί και βουλευτές βάλλουν κατά των Ενόπλων Δυνάμεων για να αποκομίσουν οφέλη για μαγαζιά και μικρομάγαζα το πράγμα αρχίζει να στραβώνει πολύ. Επειδή η πίττα από τις προμήθειες των ΕΔ έχει φαγωθεί η περισσότερη, υπάρχουν εκείνοι που αρνούνται να το καταλάβουν. Κι είναι λογικό γιατί η ζωή στην οποία έμαθαν φαίνεται να καταρρέει. Οι σπιταρώνες και οι αμαξάρες θέλουν συντήρηση, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια των παιδιών θέλουν χρήμα και τα κοστούμια άλαγμα γιατί πάλιωσαν αρκετά.

Τ’ ακούει και τα βλέπει αυτά ο μέσος στρατιωτικός κι αρχίζει να αναρωτιέται που ζεί. Βλέπει τις αποδοχές του, τις έτσι κι αλλιώς πενιχρές, να γίνονται σκόνη και θρύψαλλα αλλά τους μάγκες με τα κοστουμάκια να πηγενοέρχονται και να ζητάνε όλο και παραπάνω στο δημόσιο λόγο. Κι αισθάνονται, δικαίως, απροστάτευτοι από μια πολιτεία που άλλοτε τους ζητάει να κάνουν τους πυροσβέστες, άλλοτε τους αστυνόμους, άλλοτε τους υπηρέτες των προσφύγων κι άλλοτε τα χανουμάκια για να πουλάνε θεάμα στους επισκέπτες.

Το απόστημα είναι και μεγάλο και ζέχνει απ’ όλες τις πάντες. Αλλά κανείς δεν το σπάει, απλά και μόνο γιατί δεν ξέρει τι θα βγάλει. Οι ελπίδες στην αριστερή διακυβέρνηση έγιναν θυμός και η κοροϊδία έχει πιάσει ταβάνι. Το προσωπικό των ΕΔ είναι ήδη σε δυσμενή θέση και τα ημίμετρα είαι σαν τη μορφίνη στον ασθενή, προκαλεί εθισμό κι όταν δεν την παίρνει γίνεται επικίνδυνος. Αν αυτό επιθυμούν οι κυβερνώντες είναι έτοιμο να συμβεί και να πάει τη χώρα εκατό χρόνια πίσω.

The post Οι Ειδικοί στα Οπλικά Συστήματα που τα βλέπουν στις φωτογραφίες appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα