Ο Βίτσας βλέπει χρήματα και για Στρατιωτικούς

Ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας βλέπει πως και Στρατιωτικοί θα πάρουν κοινωνικό μέρισμα ενώ μιλάει για αναβάθμιση των F-16 σε δόσεις.

Νέα ερωτήματα προκύπτουν για το πως θα αναβαθμιστούν τελικά τα F-16 και πόσο θα κοστίσει συνολικά η αναβάθμιση τους.

Για αναβάθμιση που θα γίνει σε όλα τα μαχητικά F-16 αλλά αρχικά θα προηγηθούν μόνο 85 αεροσκάφη μιλάει ο Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξη του στο Έθνος.

Ο ΑΝΥΕΘΑ λέει συγκεκριμένα: «Κατά κύριο λόγο και σε πρώτη φάση μιλάμε για την αναβάθμιση 85 αεροσκαφών F-16, σε viper,

από το σύνολο των 123 F-16. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα υπόλοιπα δεν θα αξιοποιηθούν ή αναβαθμιστούν».

Είναι προφανές πως σε αυτή την περίπτωση πέρα από το κόστος που είναι γνωστό για τα Viper προκύπτει και νέο κόστος για τα υπόλοιπα που θα αναβαθμιστούν εκτός και αν ως αναβάθμιση νοείται το σχέδιο της Π.Α. να βάλει στα παλιότερα μαχητικά ότι θα βγάλουν οι Αμερικανοί απο τα 85 που θα γίνουν Viper.

Σε άλλη του συνέντευξη ο ΑΝΥΕΘΑ στην Free Sunday μιλάει για το προσωπικό για το οποίο εκτιμά πως θα λάβει κοινωνικό μέρισμα και αναφέρει: « Δεν παραλείπουμε σε αυτή την προσπάθεια το κομμάτι αυτό του ελληνικού λαού που είναι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία αυτό το χρονικό διάστημα έχουν διασφαλιστεί με ενέργειες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτό γίνεται με ποικίλους τρόπους αλλά και μέσα από το κοινωνικό μέρισμα για τα πιο χαμηλόμισθα στελέχη και συγχρόνως εξετάζουμε με το υπουργείο Οικονομικών να λύσουμε και άλλα ζητήματα, όπως είναι η πλήρης υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ».

Για την ιστορία να θυμήσουμε πάντως πως αυτό που προεκλογικά έλεγε η κυβέρνηση ήταν πως θα διασφάλιζε με ένα μισθολόγιο αξιοπρέπειας πως τα Στελέχη δεν θα έπρεπε να αναμένουν κανένα μποναμά για να κάνουν γιορτές.

The post Ο Βίτσας βλέπει χρήματα και για Στρατιωτικούς appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα