Η «μάχη» της Δευτέρας και το «βαθύ λαρύγγι» της ΓΔΑΕΕ!

Αποκαλυπτικά τα αποτελέσματα της ΕΔΕ του ΓΕΕΘΑ που κυριολεκτικά «καίνε» τη ΓΔΑΕΕ και δυναμιτίζουν το κλίμα πριν τη συζήτηση της Δευτέρας στη Βουλή.

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τη «μητέρα» των μαχών στη Βουλή για το θέμα

της πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, όπως έχουν αρχίσει να χαρακτηρίζουν τη συζήτηση οι παρεικούντες το ΥΠΕΘΑ, ήρθε η διαπίστωση της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) του ΓΕΕΘΑ, να ρίξει «λάδι» στη φωτιά που έχει ήδη ανάψει.

Όπως αποκαλύπτει η ΕΔΕ τα έγγραφα στον Ανδρέα Λοβέρδο διέρρευσαν από τη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ). Το πρόσωπο που τα «μοίρασε» δεν έχει ακόμα εντοπιστεί, αλλά πιστεύετε ότι είναι θέμα χρόνου να γίνει κι αυτό.

Ουσιαστικά η ΕΔΕ μιλά ξεκάθαρα για «βαθύ λαρύγγι» στη ΓΔΑΕΕ που υποκρύπτει τον πολιτικό πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και καιρό μεταξύ Καμμένου και Νέας Δημοκρατίας, ενώ στο συνολικό «κάδρο» μπαίνει ξεκάθαρα πλέον η κυβέρνηση και όλα τα υπόλοιπα κόμματα.

Άλλωστε όλο το προηγούμενο διάστημα στο υπουργείο είχαν οργιάσει οι φήμες και οι διαδόσεις ότι στη συγκεκριμένη υπηρεσία – ΓΔΑΕΕ – υπάρχουν πολλοί που προκειμένου να χτίσουν τη μελλοντική τους στρατιωτική ή πολιτική καριέρα πουλάνε εκδούλευση και μοιράζουν αφιδώς έγγραφα σε στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αυτός είναι και ο λόγος που πολλά στελέχη του υπουργείου είναι πραγματικά εξοργισμένοι με τις διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα με την πώληση πυρομαχικών και την εξέλιξή του. Θεωρούν ότι εκτός από το γεγονός ότι η χώρα δεν πούλησε όπλα τα οποία σε δύο χρόνια, όπως αποκαλύπτουν, θα χρειάζεται να καταστραφούν και να πεταχτούν γιατί θα είναι άχρηστα, έχασε και δεκάδες εκατομμύρια που θα της ήταν πολύ χρήσιμα.

Αυτό που θεωρούν πραγματικά μεγάλο πλήγμα είναι η απώλεια της αξιοπιστίας της χώρας στο διεθνές περιβάλλον αφού εξαιτίας της διάστασης που έχει πάρει το θέμα κινδυνεύει να καθυστερήσει ακόμα και το θέμα της αναβάθμισης των F-16 κι όχι μόνο. Δεν είναι τυχαίο που ήδη έχουν ακυρωθεί ραντεβού του υπουργού για το θέμα.

Ένα είναι το σίγουρο ότι τη Δευτέρα θα δούμε μια άκρως ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική «μάχη». Το μόνο που ελπίζουμε είναι να πέσει επιτέλους αυλαία για το θέμα αυτό, καθώς οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι χώρος για πολιτικά κι άλλα παιχνίδια….

The post Η «μάχη» της Δευτέρας και το «βαθύ λαρύγγι» της ΓΔΑΕΕ! appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα