Η RAF σπάει την παράδοση 101 χρόνων και επιτρέπει το μούσι!

23:58 18/8/2019 - Πηγή: Armynow

Στα 101 χρόνια που η περήφανη Βρετανική Πολεμική Αεροπορία σκίζει τους αιθέρες κανένας πιλότος ή άλλο μέλος του στρατιωτικού προσωπικού δεν επιτρεπόταν να έχει μούσι.

Από αυτό το Σεπτέμβρη, όμως, όλα αλλάζουν και ακόμη και οι χίπστερ αποκτούν θέση στο πιλοτήριο της RAF.

Η Βρετανική Πολεμική Αεροπορία (RAF) πρωτοπορεί. Για πρώτη φορά στην 101 ετών ιστορία της εξέδωσε κανονισμό που, πλέον, θα επιτρέπει στο στρατιωτικό προσωπικό να έχει μούσι.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Daily Mail,

που δημοσίευσε την είδηση και επικαλείται υψηλόβαθμες στρατιωτικές πηγές, η συγκεκριμένη κίνηση έχει ως στόχο να διατηρήσει η RAF το αξιόμαχο του προσωπικού της, ανοίγοντας τις πόρτες σε ανθρώπους που μέχρι σήμερα έμεναν λόγω εμφάνισης εκτός της Βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

«Αυτή η απόφαση θα επιτρέψει στους υπηρετούντες στην Βρετανική Αεροπορία να έχουν ένα περιποιημένο μούσι, ενώ θα διατηρούν τα κλασικά, βρετανικά, πολύ υψηλά, στάνταρ εμφάνισης» τόνισε ένας εκπρόσωπος της RAF, σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail.

Η νέα πολιτική της Βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας θα τεθεί σε ισχύ από 1ης Σεπτεμβρίου. Ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, τα μούσια θα πρέπει να είναι κομψά και περιποιημένα, να καλύπτουν ολόκληρο το πηγούνι και να μην έχουν μήκος μεγαλύτερο τον 26 εκατ.

Τα υπόλοιπα σώματα των Βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων θα διατηρήσουν το δικαίωμα να φέρουν μόνο μουστάκι, με τις συγκεκριμένες προδιαγραφές τριχών να μην αναθεωρούνται, τουλάχιστον, στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Πηγή φώτο: REUTERS / Khalid al-Mousily

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο πρίγκιπας Χάρι που υπηρέτησε στη Βρετανική Πολεμική Αεροπορία, χρειάστηκε να ζητήσει ειδική άδεια από τη RAF, προκειμένου να του επιτραπεί να παντρευτεί φορώντας τη στρατιωτική στολή, έχοντας μούσι.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το μούσι απαγορεύτηκε στη Βρετανική Αεροπορία, καθαρά, για πρακτικούς λόγους. Το τρίχωμα καθιστούσε σχεδόν αδύνατη την επίτευξη αεροστεγούς κλεισίματος όταν οι πιλότοι φορούσαν μάσκες οξυγόνου κι άλλες αναπνευστικές συσκευές.

Πηγή: sputniknews.gr

The post Η RAF σπάει την παράδοση 101 χρόνων και επιτρέπει το μούσι! appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα