Φρεγάτα Έλλη: Απάντηση ΓΕΝ σε Λοβέρδο

20:52 4/1/2018 - Πηγή: Armynow

Το ΓΕΝ ανέλαβε να απαντήσει στα όσα λέει ο Βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος για το συμβάν με την Φρεγάτα Έλλη του Π.Ν.

Στην τοποθέτηση του το ΠΝ λέει ουσιαστικά ότι όταν τελικά έγινε η νηοψία πήραν την απάντηση πως επρόκειτο για …χαλασμένα ψάρια.

Δείτε και:

Λοβέρδος: «Φωτιά» μετά από βίντεο από την φρεγάτα Έλλη

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΓΕΝ:

Σε συνέχεια δημοσιευμάτων,
από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικούανακοινώνεται ότι την 25 Μαΐου 2016 η φρεγάτα ΕΛΛΗ που συμμετείχε στηνΆσκηση PHOENIX EXPRESS 2016, διετάχθη αρμοδίως, κατόπιν σχετικούαιτήματος Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, να πλεύσει σεθαλάσσια περιοχή νότια ν. Κρήτης, προς διερεύνηση πληροφορίας πουαφορούσε την κίνηση ύποπτων σκαφών για πιθανή παράνομη δραστηριότηταστη θάλασσα.Μεταμεσονύκτιες ώρες της 26 Μαΐου 2016, η φρεγάτα ΕΛΛΗ εντόπισεένα αλιευτικό σκάφος περί τα 100 ναυτικά μίλια νότια ν. Κρήτης. Η φρεγάταΕΛΛΗ πραγματοποίησε διαδικασία αναγνώρισης (HAILING) και διαπίστωσεότι επρόκειτο για το αλιευτικό σκάφος MURAT TERZI, σημαίας Τουρκίας, τοοποίο έπλεε προς λιμένα Τύνιδας. Ακολούθως, η φρεγάτα ΕΛΛΗ διετάχθηαπό ΓΕΝ να εκτελέσει διαδικασία νηοψίας (BOARDING) με την ομάδα ΜΥΑτου ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, η οποία ήδη επέβαινε στη φρεγάτα στο πλαίσιο της ανωτέρωΆσκησης.

Λόγω των εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή (άνεμοι Βόρειοι-Βορειοανατολικοί έντασης 8Β) καθίστατο απαγορευτική η καθαίρεση λέμβου από τη φρεγάτα για τη διεξαγωγή της νηοψίας.

Η φρεγάτα ΕΛΛΗ ακολούθως διετάχθη όπως με κατάλληλες κινήσειςοδηγήσει το MURAT TERZI σε λιμένα Ιεράπετρας. Κατά την κίνηση αυτή,παρατηρήθηκε από τη φρεγάτα ΕΛΛΗ η ρίψη στη θάλασσα αριθμού σάκωναπό το MURAT TERZI. Η εν λόγω ενέργεια καταγράφηκε από την κάμεραυπέρυθρης ακτινοβολίας του πλοίου.Στη συνέχεια, πρωινές ώρες της 26 Μαΐου 2016, κατόπιν βελτίωσηςκαιρικών συνθηκών, εκτελέσθηκε νηοψία επί του MURAT TERZI, από τηνομάδα ΜΥΑ του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, η οποία επέβαινε στη φρεγάτα ΕΛΛΗ, χωρίς ναεντοπισθούν ύποπτα ευρήματα.

Σε σχετική ερώτηση από την ομάδα νηοψίας στον Κυβερνήτη του MURAT TERZI, δόθηκε η απάντηση ότι οι σάκοι που ρίφθηκαν στη θάλασσα, ήταν αλλοιωμένα αλιεύματα, λόγω προβλήματος στα ψυγεία του MURAT TERZI.

Κατόπιν των ανωτέρω, η φρεγάτα ΕΛΛΗ, διετάχθη να συνεχίσει τησυμμετοχή της στην ανωτέρω Άσκηση, σύμφωνα με το πρόγραμμα.

The post Φρεγάτα Έλλη: Απάντηση ΓΕΝ σε Λοβέρδο appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα