Δάνεια στρατιωτικών: Θα γίνουν πράξη οι υποσχέσεις του Καμμένου;

13:57 23/1/2018 - Πηγή: Armynow

Οι χθεσινές δηλώσεις του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου για εξαγορά των δανείων των στρατιωτικών έκαναν πολλούς να αναθαρρήσουν. Θα γίνουν όμως πράξη;

Οι ανακοινώσεις που έκανε χθες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος για την εξαγορά των δανείων στρατιωτικών και από τις συστημικές τράπεζες,

έχουν προκαλέσει μια αναστάτωση και μια ελπίδα στις οικογένειες που υποφέρουν, όπως και οι περισσότεροι Έλληνες, ιδιαίτερα από τα στεγαστικά δάνεια.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μίλησε συγκεκριμένα για εξαγορά του συνόλου των δανείων του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού από τις τράπεζες κι όχι μόνο για τα «κόκκινα δάνεια».

Συγκεκριμένα ο Πάνος Καμμένος είπε: «Με πρωτοβουλία του Υπουργείου και του ΓΕΕΘΑ εξετάζουμε τη δυνατότητα αγοράς με ευνοϊκούς όρους του συνόλου των δανείων του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού από τις συστημικές τράπεζες, στο ποσοστό που θα πωλούσαν τα δάνεια αυτά σε εισπρακτικές εταιρείες. Στόχος μας είναι η αγορά του συνόλου των δανείων μέσω του ΑΟΟΑ, αλλά και των ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων και η παροχή στα στελέχη της δυνατότητας εξαγοράς του δανείου αυτού με το ποσοστό το οποίο θα δινόταν προς τις εισπρακτικές εταιρείες».

Όσον αφορά το πως θα γίνει αυτό ο υπουργός σημείωσε: «Έχουμε ήδη αποστείλει τις απαιτούμενες επιστολές προς τις συστημικές τράπεζες μέσω του Στρατηγού, του κ. Πρασσάκη και παράλληλα έχουμε ζητήσει από το Υπουργείο Οικονομικών τη διευκόλυνση για να πράξουμε ακριβώς αυτή την ενέργεια που θα βοηθήσει στην οικονομική διευκόλυνση όλων των στελεχών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του στρατιωτικού και του πολιτικού προσωπικού».

Το αν αυτό είναι μία ακόμα εξαγγελία στην προσπάθεια του υπουργού – μαζί με τη στάση του για το Σκοπιανό – να ξαναμπεί στις «καρδιές» των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που εδώ και καιρό τους έχει απογοητεύσει θα το δείξει ο χρόνος και κατά πόσο αυτή η δέσμευση θα υλοποιηθεί.

The post Δάνεια στρατιωτικών: Θα γίνουν πράξη οι υποσχέσεις του Καμμένου; appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα