ΑΑΔΕ: Ποιοι στρατιωτικοί πρέπει να ξανακάνουν φορολογική δήλωση

11:32 15/5/2019 - Πηγή: Armynow

ΑΑΔΕ: Διαβάστε ποιοι στρατιωτικοί πρέπει να ξανακάνουν φορολογική δήλωση.

Εκ νέου φορολογική δήλωση θα αναγκαστούν να υποβάλλουν οι στρατιωτικοί που έσπευσαν να την συμπληρώσουν, καθώς υπάρχει τροποποίηση στις διατάξεις για τα αναδρομικά.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της ΠΟΕΣ, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η υπ΄ αριθμ. Α.1187/07.5.2019 απόφαση του Διοικητού της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κ. Γ. Πιτσιλή, με την οποία τροποποιείται η υπ΄ αριθμ. Α.1009/2019 όμοια, που αφορά στον τύπο και στο περιεχόμενο των βεβαιώσεων αποδοχών ή συντάξεων.

Σύμφωνα

με την απόφαση θα πρέπει να αναρτηθούν εκ νέου οι βεβαιώσεις για τα εφάπαξ χρηματικά ποσά που καταβλήθηκαν στους ένστολους και τους συνταξιούχους των άρθρων 10-15 του ν. 4575/2018 (ειδικά μισθολόγια), ήτοι:.

«11. Τα εφάπαξ χρηματικά ποσά που καταβλήθηκαν στο φορολογικό έτος 2018 στους δικαιούχους των άρθρων 10 έως και 15 του ν. 4575/2018 (στελέχη που εμπίπτουν σε ειδικά μισθολόγια καθώς και συνταξιούχοι των ίδιων κατηγοριών), αποστέλλονται με τον κωδικό 48 του αρχείου εισοδήματος από μισθωτή εργασία και συντάξεις.

Οι υπόχρεοι υποβολής ηλεκτρονικού αρχείου βεβαιώσεων υποβάλλουν εκ νέου ηλεκτρονικό αρχείο σύμφωνα με τα ανωτέρω, στις περιπτώσεις που κατ’ εφαρμογή της Α.1009/2019 απόφασης του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), τα χρηματικά αυτά ποσά έχουν ήδη αποσταλεί με τον κωδικό 47 του αρχείου εισοδήματος από μισθωτή εργασία και συντάξεις».

Συνίσταται να μην υποβληθούν ακόμη οι φορολογικές δηλώσεις, μέχρις ότου ολοκληρωθεί η ως άνω διαδικασία.

Πηγή: ΠΟΕΣ

The post ΑΑΔΕ: Ποιοι στρατιωτικοί πρέπει να ξανακάνουν φορολογική δήλωση appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα