F-16: Μύλος η αναβάθμιση των αεροσκαφών

17:38 7/12/2017 - Πηγή: Armynow

F-16: Η ελληνική κυβέρνηση το έκανε πάλι το θαύμα της. Πόσο κοντά είμαστε να διαπιστώσουμε και πάλι πως δεν ξέρουν τι θέλουν;

Είναι δυνατόν να έχεις διαθέσιμα από 1,1 δισ. ως 2,4 δισ. για όπλα, να λές πως θες εδώ και τώρα την αναβάθμιση των μαχητικών γιατί επείγει, να ξεσηκώνεις την υπερδύναμη των ΗΠΑ από την οποία θέλεις πολιτικά και οικονομικά οφέλη και στο τέλος να καταφέρνεις να δημιουργήσεις απλά μια τρύπα στο νερό;

Η κυβέρνηση φαίνεται πως το κατάφερε και αυτό.

Και

αυτό γιατί από την στιγμή που η κυβέρνηση μετά την επίσκεψη Τσίπρα στην ΗΠΑ άφησε να φανεί πως εξετάζει και άλλες επιλογές εμφανίστηκε όπως είναι γνωστό η επίσης αμερικανική Boeing η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα παρουσιάσει την πρόταση της για τα F-16 κατασκευής της Lockheed Martin στο ΓΕΑ.

Καθώς όμως εμφανίστηκε δεύτερη εταιρεία φαίνεται πως σκέφτηκαν και άλλοι ενδιαφερόμενοι, και απολύτα λογικά, πως μπορούν και αυτοί να κάνουν προσφορά.

Όπως πληροφορείται το ArmyNow.Net έχει υπάρξει κρούση και από εταιρεία του Ισραήλ την οποία φυσικά και θα πρέπει επίσης να δεί η Αθήνα.

Και τίποτα δεν αποκλείει αυρίο να εμφανιστούν και άλλες δέκα εταιρείες με άλλες δέκα προτάσεις τις οποίες επίσης θα πρέπει να εξετάσει η Αθήνα η οποία όμως (λεπτομέρεια;;;;) έχει συμφωνήσει με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ την αναβάθμιση των F-16 την οποία (λεπτομέρεια και αυτό;;;) έχει εγκρίνει το Κονγκρέσο.

Συμπερασματικά, αν η Αθήνα δεν αποφασίσει τι θέλει σήμερα, αύριο είναι πολύ πιθανό να έχουμε:

α) Καθυστέρηση στο πρόγραμμα της αναβάθμισης με νέες προτάσεις και νέες επιτροπές που θα τις εξετάσουν

β) Έναν καθόλου χαρούμενο Ντόναλντ Τράμπ

γ) Κάμποσους άλλους δυσαρεστημένους αφού η Αθήνα άφησε να φανεί πως αν και ανακοίνωσε από τις ΗΠΑ το κλείσιμο της συμφωνίας παράλληλα είναι ανοιχτή να εξετάσει και άλλες προτάσεις.

The post F-16: Μύλος η αναβάθμιση των αεροσκαφών appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα