6 Δεκεμβρίου: Γεγονότα που σημάδεψαν την Ελλάδα και τον κόσμο

06:00 6/12/2017 - Πηγή: Armynow

6 Δεκεμβρίου 1940… Ο ελληνικός στρατός καταλαμβάνει τους Αγίους Σαράντα και το Δέλβινο στην Αλβανία κατά τη διάρκεια του Ελληνοϊταλικού Πολέμου.

1768: Κυκλοφορεί η πρώτη έκδοση της Βρετανικής Εγκυκλοπαίδειας (Encyclopedia Britannica), η εγκυρότητα της οποίας αντέχει στο χρόνο και στην ψηφιακή εποχή.

1865: Ψηφίζεται από το Κογκρέσο η 13η Τροποποίηση του Αμερικανικού Συντάγματος, που προβλέπει την κατάργηση της δουλείας.

1892: Το μπαλέτο του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι «Καρυοθραύστης»

παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Αγία Πετρούπολη από τα ρωσικά αυτοκρατορικά μπαλέτα. (18 Δεκεμβρίου με το νέο ημερολόγιο).

1916: Στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο οι επονομαζόμενες Κεντρικές Δυνάμεις (Γερμανική Αυτοκρατορία, Αυστροουγγαρία και Οθωμανική Αυτοκρατορία) καταλαμβάνουν το Βουκουρέστι.

1925: Οι συνδικαλιστές διατυπώνουν για πρώτη φορά το αίτημα για 13ο μισθό, εν όψει των Χριστουγέννων.

1940: Ο ελληνικός στρατός καταλαμβάνει τους Αγίους Σαράντα και το Δέλβινο στην Αλβανία, κατά τη διάρκεια του Ελληνοϊταλικού Πολέμου.

1956: Η Ουγγαρία επικρατεί 4-0 της Σοβιετικής Ένωσης, σε αγώνα για το τουρνουά υδατοσφαίρισης των Ολυμπιακών Αγώνων της Μελβούρνης. Είναι ο πιο διάσημος αγώνας στην ιστορία του αθλήματος, εξαιτίας των εκτεταμένων επεισοδίων ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων, με φόντο την εισβολή των σοβιετικών τανκς στη Βουδαπέστη.

1982: Ο Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός της Ιρλανδίας τοποθετεί βόμβα σε παμπ που συχνάζουν Βρετανοί στρατιώτες στην πόλη Μπαλικέλι της Βόρειας Ιρλανδίας. Σκοτώνονται 11 Βρετανοί στρατιώτες και έξι πολίτες.

1991: Στην Κροατία, οι δυνάμεις του Λαϊκού Στρατού της Γιουγκοσλαβίας βομβαρδίζουν το Ντουμπρόβνικ.

2008: Ο ειδικός φρουρός Επαμεινώδας Κορκονέας, 37 ετών, πυροβολεί και σκοτώνει στα Εξάρχεια τον 16χρονο μαθητή Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Ξεσπούν επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

The post 6 Δεκεμβρίου: Γεγονότα που σημάδεψαν την Ελλάδα και τον κόσμο appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα