Βρετανός κράτησε το φτέρνισμά του και έπαθε ρήξη λάρυγγα

Αν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που συνηθίζουν να «πνίγουν» το φτέρνισμα τους, τότε καλό είναι να το ξανασκεφτείτε πριν το ξανα-επιχειρήσετε, καθώς ένας άτυχος άντρας από το Λέστερ της Αγγλίας, στην προσπάθεια του να μην φτερνιστεί δυνατά… έσπασε το λαιμό του.

Ο 34χρονος άντρας, οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, έπειτα από την ανεπιτυχή προσπάθεια του να «πνίξει» το φτέρνισμά του και εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν ότι αυτή του η κίνηση, του προκάλεσε σοβαρή σωματική βλάβη και πιο συγκεκριμένα κάταγμα στο λαιμό.

Οι ειδικοί προειδοποιούν στην εφημερίδα BMJ Case Reports, ότι το «πνίξιμο»

ενός φτερνίσματος μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα αυτιά ή ακόμα και να «ερεθίσει» ένα ανεύρυσμα στον εγκέφαλο.
Ο άντρας δήλωσε ότι αισθάνθηκε «σαν κάτι να σπάει» στο λαιμό του και αμέσως βίωσε τον πόνο και τη δυσκολία να καταπιεί και να μιλήσει.

Η ακτινογραφία έδειξε ότι υπήρχε οίδημα στον λάρυγγα και γύρω από τον λαιμό του και ότι ο 34χρονος άντρας θα έπρεπε να τραφεί για τουλάχιστον μία εβδομάδα με ορό, ώστε να δοθεί χρόνος να θεραπευτούν οι ιστοί.

Ουσιαστικά, η πίεση που δεν εκτονώθηκε με το φτέρνισμα προκάλεσε ρήξη των μαλακών ιστών του λάρυγγα, προκαλώντας τραυματισμό.

Οι γιατροί από το νοσοκομείο Leicester Royal, όπου ο 34χρονος νοσηλευόταν,
προειδοποιούν ότι παρότι αυτό είναι ασυνήθιστο και σπάνιο, ο κίνδυνος είναι υπαρκτός, επισημαίνοντας:

«Το να σταματήσουμε ένα φτέρνισμα με τη μύτη μας ή το στόμα μας, είναι κάτι πολύ επικίνδυνο και γι’ αυτό πρέπει να αποφεύγεται».

The post Βρετανός κράτησε το φτέρνισμά του και έπαθε ρήξη λάρυγγα appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα