Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για διορισμούς μέσω ΑΣΕΠ σε ιδιωτική εταιρεία

Με τροπολογία που κατέθεσε ο πρώην υπουργός ναυτιλίας Θ. Δρίτσας και συνυπογράφεται από 5 ακόμη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρείται η πρόσληψη υπαλλήλων από το Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ, οι οποίοι ωστόσο θα διοριστούν και θα απασχοληθούν σε μία ιδιωτική εταιρεία.

Ειδικότερα στο νομοσχέδιο, σύμφωνα με το Capital.gr,

του υπουργείου ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής δια βίου εκπαίδευση προσωπικού υπουργείου ναυτιλίας, το οποίο είναι έτοιμο προς συζήτηση στην ολομέλεια της βουλής, έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρώτο υπογράφοντα τον πρώην υπουργό ναυτιλίας Θ. Δρίτσα, κατέθεσαν τροπολογία με θέα «επίσπευση διαδικασιών διορισμού και πρόσληψης διοριστέων. Σύμφωνα με την τροπολογία ο ΟΛΠ θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει στην πρόσληψη διοριστέων που περιλαμβάνονται στους πίνακες των οριστικών αποτελεσμάτων των διαγωνισμών του 2009, του 2011 και του 2014.

Βεβαίως στο μεσοδιάστημα, το 2016 ο ΟΛΠ έπαψε να ανήκει στο Δημόσιο και οι συγκεκριμένες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ βρίσκονται σε εκκρεμότητα με τη θέσπιση του νόμου 4404/2016 που κύρωσε τη σύμβαση παραχώρησης του 67% των μετοχών του οργανισμού στην κινεζική Cosco.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τροπολογία αφορά σε περισσότερους από 60 διοριστέους για τους οποίους μάλιστα προβλέπεται ότι εάν δεν υφίστανται θέσεις αντίστοιχες της σχέσης εργασίας, του κλάδου ή της ειδικότητας με τις αρχικώς προκηρυχθείσες θέσεις, οι διοριστέοι διορίζονται σε προσωποπαγείς θέσεις με την ίδια εργασιακή σχέση του ιδού κλάδου ή ειδικότητας ή παρεμφερούς κλάδου.

The post Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για διορισμούς μέσω ΑΣΕΠ σε ιδιωτική εταιρεία appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα