Τέσσερις δημότες Φυλής χάθηκαν στην τραγωδία της Δυτικής Αττικής

«Τέσσερις δημότες Φυλής χάθηκαν άδικα και αναίτια στην τραγωδία της Δυτικής Αττικής», αναφέρει με ανακοίνωσης, η δημοτική παράταξη «Δύναμη Συμμετοχής» και σημειώνει:

«Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κάποιος την τραγωδία που βιώνουν η Δυτική Αττική αλλά και ο δήμος Φυλής, που θρηνεί τέσσερις αδικοχαμένες ψυχές, θυσία στο βωμό της αδιαφορίας και της ανικανότητας. Όσες λέξεις παρηγοριάς και να ειπωθούν στους οικείους τους, είναι φτωχές για να απαλύνουν τον πόνο και την οδύνη τους.

Αν ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς

είχε, έστω και λίγη, πολιτική γενναιότητα, έπρεπε να καταγγείλει την κυβέρνηση και την Περιφερειακή αρχή Αττικής, όχι γιατί – στα 3 χρόνια που διοικεί – δεν έχει καταφέρει να επιλύσει – ολοκληρώσει ούτε ένα πρόβλημα αντιπλημμυρικής προστασίας αλλά, κυρίως, γιατί όφειλε να είχε μεριμνήσει στα πλαίσια της πολιτικής προστασίας.

Υπήρχαν αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις, γνώριζαν για τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα, θα μπορούσαν να απαγορεύσουν την κυκλοφορία – διέλευση οχημάτων στην παλαιά Εθνική οδό και να προετοιμάσουν τους κατοίκους, με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην είχαμε θρηνήσει θύματα.

Αν ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, είχε την πραγματική διάθεση να τιμωρήσει τους υπεύθυνους για την ανείπωτη τραγωδία στο δήμο Φυλής, η καταγγελία αυτή θα ήταν μια ελάχιστη πράξη σεβασμού στους τέσσερις συνδημότες μας και τις οικογένειές τους.

Ακόμα και αυτήν την πράξη, όμως, δε θα μπορούσε να την κάνει, όταν 7 χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι του δήμου (2007-2010 και 2014-2017), δεν ενέταξε κανένα αντιπλημμυρικό έργο σε δυο κοινοτικά πλαίσια – ΕΣΠΑ και δεν υλοποίησε κανένα έργο από τα 100, τουλάχιστον, που χρειάζονται για την αντιπλημμυρική θωράκιση του δήμου μας.

Και αν στο επόμενο χρονικό διάστημα ξεκινήσουν αποσπασματικά ορισμένα αντιπλημμυρικά έργα, δεν θα είναι παρά μόνο η κορυφή του παγόβουνου, το 1 από τα 100 έργα που χρειάζεται η περιοχή και ο 1ος χρόνος από τα 700 χρόνια που χρειάζεται, με αυτή την πολιτική, η διοίκηση Χρήστου Παππού για να λύσει το αντιπλημμυρικό των Άνω Λιοσίων.

Εκφράζουμε τα πιο θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των τεσσάρων ανθρώπων που τόσο άδικα και τόσο αναίτια έχασαν από κοντά τους, για πάντα, τους δικούς τους ανθρώπους.

Καλό ταξίδι. Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή τους…»

The post Τέσσερις δημότες Φυλής χάθηκαν στην τραγωδία της Δυτικής Αττικής appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα