Κοντονής για πρόεδρο ΣτΕ: «Και οι κρίνοντες κρίνονται»

Η σοβαρή καταγγελία του προέδρου του ΣτΕ, Ν.Σακελλαρίου, για «ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη» από την κυβέρνηση, μετά τις αναφορές του υπουργού Δικαιοσύνης Στ.Κοντονή στο πόθεν έσχες των δικαστών και στη καθυστέρηση σημαντικών υποθέσεων, προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις από την Αντιπολίτευση.

Με τη ΝΔ να μιλά για αποπομπή Κοντονή και το ΠΑΣΟΚ για «αποκορύφωμα της συστηματικής καθεστωτικής απόπειρας χειραγώγησης της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης από μια επικίνδυνη και

αυθαίρετη κυβέρνηση», ο κ. Κοντονής ρίχνει λάδι στη φωτιά στρέφοντας τα βέλη του προσωπικά κατά του Ν.Σακελλαρίου.

Ο υπουργός κάνει λόγο για «αναιτιολόγητη επίθεση» από τον Ν.Σακελλαρίου, σημειώνοντας ότι «και οι κρίνοντες κρίνονται και κρίνονται τόσο για τις αποφάσεις τους όσο και για τις δημόσιες τοποθετήσεις τους».

Μετά την αντιπαράθεση που υπήρξε κατά τις εργασίες της γενικής συνέλευσης της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, μεταξύ του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικολάου Σακελλαρίου και του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, ο τελευταίος δήλωσε: «Σε μια ευνομούμενη πολιτεία οφείλουν όλοι και πρώτοι όσοι λαμβάνουν αποφάσεις, είτε πολιτικοί είτε δικαστές, να ελέγχονται ως προς τα εισοδήματα και τα περιουσιακά τους στοιχεία».

Παράλληλα, ο κ. Κοντονής προσέθεσε: «Σε σχέση με την αναιτιολόγητη επίθεση του προέδρου του ΣτΕ στο πρόσωπό μου σχετικά με τα παραπάνω αυτονόητα δεν θα κάνω κανένα περαιτέρω σχόλιο. Άλλωστε και οι κρίνοντες κρίνονται και κρίνονται τόσο για τις αποφάσεις τους όσο και για τις δημόσιες τοποθετήσεις τους».

The post Κοντονής για πρόεδρο ΣτΕ: «Και οι κρίνοντες κρίνονται» appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα