Κίνηση Πολιτών: «Κύριε Καμίνη αυτή είναι η Ομόνοια;»

Αρνητικά για την εικόνα της πλατείας Ομονοίας σχόλια, που μάλιστα έχουν δημοσιευθεί από πολίτες στο δημοφιλές ιστότοπο tripadvisor.com.gr, συγκέντρωσε η «Κίνηση Πολιτών Κέντρου Αθήνας», αναρτώντας τα στην ιστοσελίδα της.

«Κύριε Καμίνη, αυτή είναι η Ομόνοια;», είναι η ερώτηση που απευθύνουν τα μέλη της Κίνησης στον δήμαρχο Αθηναίων.

Δείτε τι λένε οι ταξιδιώτες:

Eleni_Psi7221034Η κριτική γράφτηκε πριν από 4 εβδομάδες μέσω κινητής συσκευήςΆσχημη

Πρέπει να έχουμε προσπαθήσει πάρα πολύ για να τη φέρουμε σε αυτή

την κατάσταση άχρωμη και αδιάφορη. Πολλοί νοσταλγούμε τα συντριβάνια. Παρόλαυτα, στα στενά της κρύβονται μαγαζιά διαμάντια.

Ευχαριστούμε, Eleni_PsiNikosVisitΣέρρες, Ελλάδα16555Η κριτική γράφτηκε 7 Οκτωβρίου 2017Δεν συγκινεί

΄Δεν είναι πλέον η πλατεία του παρελθόντος, κόσμος απο κάθε γωνιά τις γής απλά την χρησιμοποιεί για να περάσει και να πάει άλλου, δεν είναι ιδανικό μέρος να κάτσεις, με πολύ κίνηση και καυσαέριο και όχι ιδιέτερα όμορφη, μόνο τσιμέντο και λίγα δέντρα σε γλάστρες. Επίσης είναι και λίγο επικίνδυνο να κυκλοφορήσεις από πολλές απόψεις.

Εμφάνιση λιγότερων

Δείτε και τις 23 κριτικές του χρήστη NikosVisit για: Αθήνα

Κάντε μια ερώτηση για το Πλατεία Ομονοίας

Ευχαριστούμε, NikosVisitΑυτή η κριτική είναι η υποκειμενική γνώμη ενός μέλους του TripAdvisor και όχι η γνώμη της TripAdvisor LLC.georgiosAthensathens5956Η κριτική γράφτηκε 10 Απριλίου 2017 μέσω κινητής συσκευήςΜια ιστορία

Η πλατεία που έχει αλλάξει (πάντα προς το χειρότερο) αρκετά τα τελευταία χρόνια. Υπήρξε μια από τις όμορφες πλατείες μέχρι το 1999,περίπου. Τώρα δεν βλέπεται!!!

Ευχαριστούμε, georgiosAthensNikosVisitΣέρρες, Ελλάδα16555Η κριτική γράφτηκε 10 Μαρτίου 2017 μέσω κινητής συσκευήςΈχασε οτι ειχε

Δεν είναι πλέον τίποτα περισσότερο από ένα σημείο εξυπηρέτησης για τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ένα επικίνδυνο μέρος για γυρίσεις μόνος ειδικα το βράδυ. Απλά προσπεράσετε το ,δεν έχει καμία ομορφιά.

Ευχαριστούμε, NikosVisitVasilis P141Η κριτική γράφτηκε 8 Φεβρουαρίου 2017Δυστυχώς μια ψυχρή και άσχημη πλατεία

Μια μεγάλη πλατεία χωρίς χαρακτήρα και χωρίς κάτι το αξιοσημείωτο. Το μόνο θετικό τα καφέ στις άκρες της.

Ευχαριστούμε, Vasilis Pmales1405Αθήνα, Ελλάδα122Η κριτική γράφτηκε 6 Φεβρουαρίου 2017Η ντροπή της Ελλάδας

κριμα ο χώρος σαν χώρος δεν έιναι άσχημος τα κτιρια με κανα δυο κατεδαφισεις τσιμεντοπλιματων και κανα δυο αναστηλώσεις θα ηταν αψογος και μια νορμαλ πλατεια με ένα συντριβανη να ζηλευει η Ρωμη αλλα που. εχουμε το διαμαντι της ακροπολης και την αφήνουμε να παρακμιασει. Ντροπη…..

Antikeimenikotatos14199Η κριτική γράφτηκε 18 Δεκεμβρίου 2016 μέσω κινητής συσκευήςΤολμας να περασεις μετα τις 00:00;;;

Οτι χειροτερο εχει να δειξει η αθηνα..!!!βρωμια, μεταναστες, ναρκωτικά…φυσικα και δεν τολμας να περασεις μετα τα μεσανυκτα απο εκει και απο τα γυρο στενα..!!!ο θεος να βαλει το χερι του…

1 Ευχαριστούμε, AntikeimenikotatosThodwris XΑθήνα, Ελλάδα204Η κριτική γράφτηκε 27 Νοεμβρίου 2016 μέσω κινητής συσκευήςΆθλιο

Απλα η χειρότερη πλατεια που υπάρχει μεσα στην βρώμα τα παντα άθλια γυρω γυρω απο κτήρια κτλ.φοβασαι να την περπατήσεις με ολα τα πρεζόνια.

Ευχαριστούμε, Thodwris Xstelios vΑθήνα, Ελλάδα17932Η κριτική γράφτηκε 26 Αυγούστου 2016 μέσω κινητής συσκευήςΠαρακμή

Ειναι κρίμα μια τόσο ιστορική πλατεία να βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση. Η καθαριότητα δεν ειναι εμφανής πολλοί άνθρωποι βρίσκονται χωρίς σκοπό εκει πιθανότατα επειδή δεν έχουν να πάνε κάπου άλλου.

Ευχαριστούμε, stelios vNick CΓλυφάδα, Ελλάδα2219Η κριτική γράφτηκε 24 Αυγούστου 2016Νοσταλγία μιας άλλης Αθήνας

Οι περισσότεροι έχουν συνδέσει την πλατεία Ομονοίας με ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης.
Ποίος δεν έχει δώσει ραντεβού στο φαρμακείο του Μπακάκου?
Δυστυχώς όμως μετά την «ανάπλαση» της πλατείας, κυριάρχησε το μπετό και το γκρι.
Έφυγε η καταπράσινη στρογγυλή πλατεία με το άγαλμα του δρομέα σήμα κατατεθέν της.
Μια νέα πλατεία η οποία είναι όμορφή,ωραία αρχιτεκτονική αλλά ταιριάζει σε κάποια μουντή βόρεια χώρα.Θέλαμε πράσινο, δέντρα, πολύχρωμα λουλούδια και γκαζόν!Έγινε κάποια προσπάθεια να τοποθετηθούν κάποια φυτά σε ζαρντινιέρες αλλά…
Το θέμα της ασφάλειας και της υγιεινής δεν το αναφέρω καθόλου…από μακριά και μόνο ημέρα!
Τελικά έχει μόνο το όνομα «Ομόνοια»,

Πλατεία Ομονοίας ή Διχόνοιας;;

Συμβολική η ονομασία της, δσπόζει στο πιο κομβικό σημείο της Αθήνας, αλλά σήμερα δεν επαληθεύει τον σκοπό της ονομασίας της, λόγω των όσων κοινωνικά ανεπίτρεπτων συναλλαγών που διαμείβονται εκεί. Αδυνατείς να την διασχίσεις πια, δίχως φόβο, λόγω της υποβάθμισης της. Οι φιλότιμες προσπάθεις των ζαχαροπλαστείων..

Maria CΑθήνα, Ελλάδα35961Η κριτική γράφτηκε 15 Ιουνίου 2016Η κακή πλευρά της πόλης

Δεν υπάρχει λόγος επίσκεψης. Εδώ το μόνο που μπορεί κανείς να συναντήσει είναι μετανάστες και ανθρώπους σε άθλια κατάσταση και συνθήκες. Να κοιμούνται ας πούμε στη πλατεία. Προσοχή τα πράγματά σας. Καλύτερα να την αποφύγετε.

Ευχαριστούμε, Maria CΓΙΩΡΓΟΣ ΜΝεάπολη, Ελλάδα8325Η κριτική γράφτηκε 5 Ιουνίου 2016Η ντροπή της Αθήνας

Με λύπη πρέπει να λες στον κόσμο, να αποφεύγει την κεντρική πλατεία της Αθήνας. Η μοναδική πόλη στον κόσμο, όπου η κεντρική της πλατεία, φημίζεται για την πορνεία τα ναρκωτικά και το φόβο! Μην πάτε ποτέ βράδυ!

Vassilis KΑθήνα, Ελλάδα29348Η κριτική γράφτηκε 20 Απριλίου 2016Η ντροπή της Αθήνας

Ο χώρος που κάποτε ήταν σημείο αναφοράς έχει γίνει χώρος περιθωριακών και όχι μόνο. Το τερατούργημα που μόνο πλατεία δεν το λες τώρα, δεν έχει τίποτα να σου προσφέρει εκτός από την πρόσβαση σε ΜΕΤΡΟ και ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ.

ioannisk283Παραλία Κατερίνης, Ελλάδα134142Η κριτική γράφτηκε 10 Φεβρουαρίου 2016Αλλοδαποί, ναρκωτικα, περθωριακοι, βρώμα και δυσωδία

Δεν προτείνεται. Μακριά. Αλλοδαποί, ναρκωτικα, περθωριακοι, βρώμα και δυσωδία. Γινεται χρηση ναρκωτικών μπροστα στα μάτια σας. Ανώμαλοι, απατεωνες, κλέφτες ξαθε είδους συχνάζουν εκει.

Φιλιππος XΑθήνα, Ελλάδα164156Η κριτική γράφτηκε 7 Οκτωβρίου 2015Ποση καταντια ακομη???

Το οτι η εικονα της πρωτευουσας ειναι η χειροτερη απο οποιαδηποτε αλλη στον κοσμο το ξερουμε.Αλλα το να μην μπορουνε ολοι αυτοι που περασανε ολα αυτα τα χρονια να αλλαξουνε εστω και μια πλατεια αυτο λεγετε κ-α-τ-α-ν-τ-ι-α.

Ευχαριστούμε, Φιλιππος XΚώστας ΠΑθήνα, Ελλάδα3021Η κριτική γράφτηκε 21 Σεπτεμβρίου 2015ΠΛΑΤΕΙΑ ??

ειναι μικρη ετσι και αλιως αλλα ποτε δεν εγινε μια σωστη παρεμβαση .Τη θυμαμαι με το συντριβανι,κατοπιν με το δρομεα και τωρα η σημερινη εκδοχη ,ολα ηταν ενα τιποτα

Ευχαριστούμε, Κώστας ΠAntouli18585315Η κριτική γράφτηκε 20 Σεπτεμβρίου 2015 μέσω κινητής συσκευήςΚακή εικόνα

Τα παλιά χρόνια ήταν στολίδι και σημείο αναφοράς των Αθηναίων, το συντριβάνι που υπήρχε σου προκαλούσε δέος. Σήμερα φιλοξενεί περιθωριακούς, έμπορους και χρήστες ναρκωτικών και δεν προβλέπεται να αλλάξει κάτι, η πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου ακυρώθηκε.

3 Ευχαριστούμε, AntouliΒάσω ΚΑιγάλεω, Ελλάδα3735Η κριτική γράφτηκε 23 Αυγούστου 2015 μέσω κινητής συσκευήςΗ ντροπή της πόλης

Είμαστε η μοναδική χώρα με την πιο άσχημη εικόνα πρωτεύουσας ενώ η υπόλοιπη Ελλάδα ειναι πανέμορφη. Δεν αξίζει να πας να τη δεις σαν τουρίστας.

Sofianna AΑθήνα, Ελλάδα9680Η κριτική γράφτηκε 19 Ιουνίου 2015Κέντρο της πόλης

Πολύβουη πλατεία στο κέντρο της πόλης με όμορφα μαγαζιά…Εύκολη πρόσβαση με το μετρό με το πρόβλημα όμως των μεταναστών να παραμένει ειδικά τις βραδινές ώρες πιο αισθητό…. Ομόνοια όμως μην ξεχνάμε είναι το αντίθετο της διχόνοιας…υπομονή….

Πειραιάς, Ελλάδα1718Η κριτική γράφτηκε 30 Μαρτίου 2015 μέσω κινητής συσκευήςΑπαράδεκτη

Τι να γράψεις για την πλατεία αυτή…τόση ιστορία και έχει καταντήσει σε πλατεία λυμάτων και απροβασμάτων βρώμα παντού μέρος για αφοδευση και ναρκωτικών μόλις δύση ο ήλιος δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις..το ίδιο και οι άλλες δύο κοντινές πλατείες η ΚΑΝΙΓΓΟΣ και η ΒΑΘΗΣ.

Nautis77Πειραιάς, Ελλάδα663642Η κριτική γράφτηκε 11 Μαρτίου 2015 μέσω κινητής συσκευήςΗ ξεφτίλα της χώρας μας!!!

Αποτελεί ντροπή και ξεφτίλα, όχι μόνο για την Αθήνα, αλλά για την χώρα ολόκληρη αυτή η πλατεία. Από τα μεγαλεία του παρελθόντος στην απόλυτη αηδία. Ένας άθλιος χώρος (δεν είναι πλατεία) που είναι βρώμικος, άχρηστος και επικίνδυνος. Αναγκαστικά θα βρεθείς εκεί, κάνε την δουλειά σου, βγάλε τα νεοκλασσικά που μαραζώνουν στην περιοχή καμιά φωτογραφία και φύγε. Ντροπή της Αθήνας και της χώρας.

Εμφάνιση λιγότερων

Δείτε και τις 33 κριτικές του χρήστη Nautis77 για: Αθήνα

Κάντε μια ερώτηση για το Πλατεία Ομονοίας

Tassos-ManolopoulosΑθήνα, Ελλάδα2322Η κριτική γράφτηκε 20 Φεβρουαρίου 2015Μέτριο

Η πλατεία στο παρελθόν ήταν πολύ όμορφη.Παλιά είχε κάποια ζωή! Πλέον, η δεύτερη πιο κεντρική πλατεία της Αθήνας είναι μόνο τσιμέντο, τσιμέντο, και λίγο ακόμα τσιμέντο! Έσχος!

Ευχαριστούμε, Tassos-ManolopoulosAndreas_PapsΑθήνα, Ελλάδα7334Η κριτική γράφτηκε 16 Σεπτεμβρίου 2014Αστεία

Δεν μπορεί η μια από τις δύο κεντρικές πλατείες της πόλης να έχει αυτά τα χάλια!! Τσιμέντο, τσιμέντο και λίγο ακόμα τσιμέντο! Μέχρι πρότινος μόλις έπεφτε η νύχτα ούτε να περάσεις καλά καλά δεν μπορούσες από τους «περίεργους» που κυκλοφορούσαν εκεί. Τώρα είναι αρκετά καλύτερα όσον αφορά την ασφάλεια τουλάχιστον, αλλά και πάλι έχει δρόμο για να πάψει έχει τα χάλια της τα μαύρα.

Εμφάνιση λιγότερων

Δείτε και τις 8 κριτικές του χρήστη Andreas_Paps για: Αθήνα

Κάντε μια ερώτηση για το Πλατεία Ομονοίας

slumdogs226175Η κριτική γράφτηκε 4 Αυγούστου 2014Τσιμέντο, τσιμέντο, τσιμέντο.

Είναι κρίμα για μια τόσο όμορφη αλλά και ιστορική πόλη όπως η Αθήνα να παρουσιάζει τέτοια εικόνα. Η κεντρική πλατεία της Αθήνας έχει να δείξει μόνο τσιμέντο. Καμία φαντασία, καμία αισθητική, καμία πρωτοτυπία. Σίγουρα οι υπεύθυνοι για αυτό το αποτέλεσμα θα πρέπει να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους για το πρόσωπο που θέλουμε να δείξουμε στους επισκέπτες μας αλλά και στους πολίτες αυτής της κατά άλλα πανέμορφης πόλης.

Εμφάνιση λιγότερων

Δείτε και τις 141 κριτικές του χρήστη slumdogs για: Αθήνα

Κάντε μια ερώτηση για το Πλατεία Ομονοίας

gregory pΆργος, Ελλάδα6063Η κριτική γράφτηκε 26 Μαρτίου 2014Ειναι αυτή πλατεία;;;;

Κρίμα!! βλέποντας παλιές εικόνες της πλατείας με το γκαζόν και το όμορφο συντριβάνι που είχε,, η σημερινή εικόνα είναι θλιβερή!!!
ο σχεδιαστής του έργου πρέπει να πάει να δικαστεί!!
απαράδεκτη εικόνα!
και όσο για το βράδυ,, με το που κλείνουν τα μαγαζιά επικινδυνο να κυκλοφορεί κάποιος!

Εμφάνιση λιγότερων

Κάντε μια ερώτηση για το Πλατεία Ομονοίαςjohbal21ΑΘΗΝΑ5221Η κριτική γράφτηκε 24 Δεκεμβρίου 2013ΟΜΟΡΦΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Ταλαπιπωρημενη απο πορειες σπασιματα φωτιες επισοδεια, οχι τοσα οσο η πλατεια Συνταγματος βεβαια γιατι συνηθως απο Ομονοια ειναι η αφετηρια, εναρξη ανεγκεφαλων που καταληγουν στο Συνταγμα. Υπαρχει και εριηνηκος τροπος να κανεις πορεια και μαλιστα στη μια λωριδα. Εκτος αυτου πολλοι αλλοδαποι και ναρκωμανεις που χαλανε το κλιμα και την Ομορφη βολτα στο κεντρο που ειδικα για τις γυναικες ειναι λιγο σαν ταινια τρομου και αγωνιας. Εγκαταλειψη απο τοπικη αρχη και κρατος.

Εμφάνιση λιγότερων

Δείτε και τις 21 κριτικές του χρήστη johbal21 για: Αθήνα

Κάντε μια ερώτηση για το Πλατεία Ομονοίας

p tΑθήνα2711Η κριτική γράφτηκε 6 Μαρτίου 2013χάλια

η κεντρική πλατεία της Ελλάδας στην απόλυτη παρακμή. μια πλατεία που ζει και ανασαίνει μόνη της χωρίς να μπορεί να φιλοξενήσει ούτε τους περαστικούς που περνάνε τρέχοντας

gpsarrosΑθήνα, Ελλάδα2034Η κριτική γράφτηκε 1 Μαρτίου 2013Χάλια…

Μία πλατεία πραγματικά όμορφη, με συντριβάνι και φοίνικες κατάντησε σε αυτό το τσιμεντένιο πράγμα που είναι σήμερα. Οι εκατοντάδες μικροπωλητές (λαθραίοι και μη, Έλληνες και αλλοδαποί), οι ναρκομανείς και της κάθε καρυδιάς τα καρύδια, την έχουν κάνει ένα μέρος προς αποφυγή αντί να είναι σημείο αναφοράς, όπως ήταν κάποτε… Οι παλαιότεροι θα θυμούνται τα ραντεβού στον Μπακάκο! Ας βρεθεί κάποιος δήμαρχος ο οποίος θα κάνει πράξη κάποιο από τα πραγματικά θαυμάσια σχέδια που κατά καιρούς φτιάχνουν οι νέοι φοιτητές και σπουδαστές των Ελληνικών πανεπιστημίων, μήπως και σώσουμε αυτή την πλατεία…

ELIZABETH MΑθήνα, Ελλάδα138283Η κριτική γράφτηκε 11 Ιανουαρίου 2013ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ

Η πάλαι ποτέ όμορφη κυκλική πλατεία, σήμα κατατεθέν της παλιάς Αθήνας έχει εγκαταλειφθεί στη βρωμιά, στους τοξικομανείς και τις πόρνες.
Δεν υπάρχει λόγος να περάσει κανείς από εκεί, ειδικά όταν βραδιάζει καλύτερα να μείνετε μακριά.

Κρίμα, γιατί θα μπορούσε να είναι η καλύτερη πλατεία της Αθήνας.

πηγη:https://www.tripadvisor.com.gr/Attraction_Review-g189400-d198947-Reviews-or20-Omonia_Square-Athens_Attica.html

The post Κίνηση Πολιτών: «Κύριε Καμίνη αυτή είναι η Ομόνοια;» appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
κινηση, μεσα μαζικης μεταφορας, tripadvisor, αθηνα, εμφάνιση, llc, κτιρια, αψογος, ρωμη, βρωμια, θεος, χερι, παντα, φοβασαι, φαρμακεια, γκρι, νέα, ιουνίου, μετρο, ναρκωτικα, γινεται, μπροστα, εικονα, εγινε, σημερινη, ελλαδα, πειραιας, ομονοια, συνταγμα, υπαρχει, κλιμα, ομορφη, πηγη, https, κινηση στους δρομους, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, ηλεκτρικος, Καλή Χρονιά, 25η μαρτιου, η ζωη ειναι ωραια, αηδια, γκαζον, γνωμη, γωνια, δουλεια, εικονες, θεμα, λουλουδια, ναρκωτικα, ομορφια, ρωμη, σημερινη, φυτα, φωτογραφια, llc, αισθητικη, αξιζει, απλα, αρχιτεκτονικη, αχρηστος, αψογος, εβδομαδες, βορεια, βραδυ, βρισκεται, γινει, γινεται, γκρι, γλαστρες, δεντρα, δεος, δωσει, εγινε, υπαρχει, ζαρντινιερες, ιδιο, ηλιος, θεος, θετικο, εικονα, κλιμα, κτιρια, λυπη, μακρια, ματια, μπορεις, νυχτα, ντροπη, ξεφτιλα, παντα, ο ηλιος, ομονοια, ομορφη, ονομα, ραντεβου, σιγουρα, σχεδια, σχολια, τσιμεντο, φαντασια, φαρμακειο, φυγε, φοβασαι, φοινικες, χερι, ομορφα, ωρες, ασφαλεια, ασχημος, ασχημη, βρωμια, βρωμα, χωρα, ιδανικο, ιουνίου, κλεφτες, κωστας, μπροστα, σημα, tripadvisor
Τυχαία Θέματα