Κέρκυρα: Στο ΧΥΤΑ Λευκίμμης η προσωρινή εναπόθεση δεμάτων σκουπιδιών

Άνοιξε ο δρόμος για τη χρήση του ΧΥΤΑ στα Μεσοράχια Λευκίμης, προκειμένου να καταστεί νόμιμη η εναπόθεση προσωρινά των δεμάτων των σκουπιδιών, καθώς δημοσιεύτηκε στις τοπικές εφημερίδες η τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων που ζήτησε ο ΣΥΔΙΣΑ από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Η απόφαση εκδόθηκε την Παρασκευή ενώ θετική, κατ΄ αρχάς και υπό την προϋπόθεση ότι η συζήτηση θα γίνει από μηδενική βάση, για συνάντηση με τον δήμαρχο και το Τεμπλόνι, είναι η διοίκηση του Αλεύχιμου. Όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, έχει ήδη δοθεί εντολή

προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για άδεια προσωρινής εναπόθεση των δεμάτων στον ΧΥΤΑ.

Η αίτηση από τον ΣΥΔΙΣΑ έγινε την Πέμπτη, η απάντηση έφτασε στην Περιφέρεια νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής κι ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου έστειλε εντολή δημοσίευσης της ανακοίνωσης για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων για το ακριβές περιεχόμενο της τροποποίησης και τον χρόνο της προσωρινής αυτής διαχείρισης».

Σύμφωνα με αυτήν την απόφαση αυτή, ο ΣΥΔΙΣΑ πλέον μπορεί να χρησιμοποιήσει το ΧΥΤΑ Λευκίμμης χωρίς να προηγηθούν εργασίες αποκατάστασης των ζημιών από τον πρόσφατο εμπρησμό.

Στο Τεμπλόνι παραμένουν διστακτικοί ύστερα και από όσα ειπώθηκαν και συνέβησαν στα Δικαστήρια. Ο δήμαρχος που έχει ενημερωθεί σχετικά, επισκέπτεται το πρωί του Σαββάτου την εγκατάσταση στο Τεμπλόνι, όπου εκτελούνται εργασίες στον δεματοποιητή ώστε να μπορέσει να επαναλειτουργήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες επίκειται (σ.σ. ίσως κι από σήμερα Σάββατο ακόμα) η έκτακτη ενίσχυση της Υπηρεσίας Καθαριότητας με κοντέινερ που με την συνδρομή ιδιωτικών φορτηγών αυτοκινήτων θα αποσυμφορήσουν σημεία στην πόλη και την ύπαιθρο από τα συσσωρευμένα σκουπίδια.

Το βράδυ στο ποτάμι στα Μελίκια της Λευκίμμης προγραμματίζεται μουσικό συλλαλητήριο των κατοίκων που αντιτίθενται στην λειτουργία της εγκατάστασης στα Μεσοράχια, ύστερα και από τις ραγδαίες εξελίξεις της Παρασκευής και την τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων του ΧΥΤΑ από την Αποκεντρωμένη κατόπιν σχετικού αιτήματος του ΣΥΔΙΣΑ.

The post Κέρκυρα: Στο ΧΥΤΑ Λευκίμμης η προσωρινή εναπόθεση δεμάτων σκουπιδιών appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα