Γαλλικό «κλειδί» για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέος

Η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης μέχρι το τέλος του έτους θα επιτρέψει στους θεσμούς να ξεκινήσουν την προετοιμασία εξόδου της Ελλάδας από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018, ενώ βασική παράμετρος που θα κρίνει και την επιτυχία του εγχειρήματος είναι τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ναυτεμπορική», φαίνεται ότι βασικό ρόλο θα παίξει η γαλλική πρόταση για εισαγωγή ενός μηχανισμού, που θα συνδέει τον ρυθμό αποπληρωμής του χρέους προς τους Ευρωπαίους δανειστές με την ανάπτυξη.

Η

πρόταση αυτή ενσωματώθηκε τον περασμένο Ιούνιο στο ‘‘πακέτο’’ των μεσοπρόθεσμων μέτρων, που θα μπορούσαν να ληφθούν για την ελάφρυνση του χρέους. Αν ληφθούν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα το καλοκαίρι του 2018, τότε ο γαλλικός μηχανισμός θα είναι μια επιπρόσθετη δικλίδα ασφαλείας για τη χώρα μας.

Με άλλα λόγια, οι αγορές θα είχαν τη βεβαιότητα ότι με τα μέτρα διασφαλίστηκε η βιωσιμότητα του χρέους, ενώ με τον γαλλικό μηχανισμό διασφαλίζεται και η αποπληρωμή των ιδιωτών επενδυτών, αφού θα παγώνει εκείνη προς τους εταίρους. Αν όμως οι εταίροι προωθούν τον μηχανισμό προκειμένου να μη λάβουν ισχυρά μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης, στην ουσία θα έχουν παραπέμψει στις καλένδες τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους.

The post Γαλλικό «κλειδί» για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέος appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γαλλικό,galliko