Εργαζόμενοι «Βοήθεια στο Σπίτι»: Καταγγέλλουν Σκουρλέτη ότι αρνείται να συναντηθεί μαζί τους

Άρνηση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη να συναντηθεί με εκπροσώπους των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» που πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι. Συγκεκριμένα, όπως τόνισε μιλώντας στην aftodioikisi.gr η Πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι» Ν. Αττικής «από το ΥΠΕΣ πρότειναν να συναντηθούν με κάποιο υπηρεσιακό στέλεχος του υπουργείου και, μάλιστα,

να είναι παρόντες μόνο τρεις εκπρόσωποι των εργαζομένων», ενώ εκείνοι ζητούν να είναι όλοι οι εκπρόσωποι των Σωματείων απ’ όλη την Ελλάδα (σ.σ. 15) και η συνάντηση να γίνει με τον κ. Σκουρλέτη.

Γι’ αυτό και παραμένουν συγκεντρωμένοι στην πλατεία Κλαυθμώνος επιμένοντας στη συνάντηση με τον υπουργό.

Να σημειωθεί, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Συντονιστικου: «Η απεργία γίνεται ενάντια στην δεκαπενταετή εργασιακή μας ομηρία, τον άπρακτο χρόνο των συναρμοδίων υπουργείων που κυλάει εις βάρος μας, τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης που μένουν επί χρόνια μόνο δεσμεύσεις στη θεωρία, στην απαξίωση και αποδόμηση των Δομών Βοήθεια Στο Σπίτι, στην συρρίκνωση του προσωπικού, στην έλλειψη υλικοτεχνικών υποδομών».

Οι εργαζόμενοι στο ΒσΣ διεκδικούν «μέσω Νομοθετικής Ρύθμισης, την ικανοποίηση των αυτονόητων εργασιακών δικαιωμάτων μας, τα οποία διακρίνονται από μοναδικά εργασιακά χαρακτηριστικά: 1) Προσληφθήκαμε με διαδικασίες ΑΣΕΠ 2) Καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες 3) Διαθέτουμε υπερδεκαετή χρόνο απασχόλησης συνεχούς εργασίας χωρίς διακοπή 4) Διαθέτουμε πολύτιμη εμπειρία και τεχνογνωσία 5) Εξυπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον προσφέροντας τα μέγιστα στην Κοινωνική Πρόνοια της χώρας».

Πάντως, προκαλεί εντύπωση η άρνηση του κ. Σκουρλέτη να συναντήσει τους εργαζόμενους, καθώς ήταν εκείνος που με σειρά δηλώσεων του έχει δεσμευθεί για λύση που θα οδηγεί στη μονιμοποίησή τους, μαζί με όσους εργάζονται επί σειρά ετών στο Δημόσιο (σ.σ. περίπου 30.000) με συμβάσεις, παρότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Μετά από αυτό οι εργαζόμενοι αναρωτιούνται αν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με τις προθέσεις του υπουργού Εσωτερικών φοβούμενοι ότι η λύση για την οποία μιλάει ο κ. Σκουρλέτης θα είναι αντίστοιχη με αυτή των συμβασιούχων καθαριότητας, η οποία άφησε πολλές χιλιάδες από τους «παρατασιούχους» άνεργους.

The post Εργαζόμενοι «Βοήθεια στο Σπίτι»: Καταγγέλλουν Σκουρλέτη ότι αρνείται να συναντηθεί μαζί τους appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα