Επίτιμος δημότης Καλύμνου ο Τσίπρας -Εξαγγελία επιδόματος για νησιά

«Παρ’ όλες τις δυσκολίες έχω τη βεβαιότητα ότι μπαίνουμε σε μια φάση ομαλότητας», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του για τον εορτασμό των Θεοφανίων από την Κάλυμνο.

Ο κ. Τσίπρας, που ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης του νησιού αναφέρθηκε σε σειρά μέτρων για την βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων των νησιών και εξέφρασε τις ευχαριστίες τους στους άνδρες και τις

γυναίκες που υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας σε όλες τις νησιωτικές περιοχές.

Βασικό μέτρο ανακούφισης του υψηλού κόστους διαβίωσης στα νησιά αποτελεί η θέσπιση του μεταφορικού ισοδυνάμου με αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλίων, όπως συμβαίνει ήδη σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε πρόγραμμα επιδοματικής βοήθειας για τις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις και τις εμπορικές μεταφορές από και προς τα νησιά. Ειδικότερα, είπε ότι στα μέσα Φεβρουαρίου θα δημοσιευτεί το πόρισμα μελέτης από τα συναρμόδια υπουργεία, το οποίο θα προβλέπει επιδοτήσεις για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των μόνιμων κατοίκων των νησιών και ανάλογη οικονομική στήριξη για τους εμπόρους που μεταφέρουν μέσω της θάλασσας αγαθά από και προς τα νησιά.

Το πρόγραμμα αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους και σε πρώτη φάση θα αφορά μόνον τα Δωδεκάνησα και το ανατολικό Αιγαίο. Ο πρωθυπουργός ωστόσο υποστήριξε ότι η κυβέρνηση στοχεύει στην επέκταση των επιδοτήσεων σε όλα τα νησιά της χώρας από το 2019.

Η εξάμηνη φετινή υλοποίηση του προγράμματος αναμένεται να κοστίσει περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ, όμως η γεωγραφική και χρονική διεύρυνση από το 2019 αναμένεται να υπερδιπλασιάσει το κόστος, είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι η Αθήνα έχει ήδη εξασφαλίσει την συγκατάθεση των θεσμών.

The post Επίτιμος δημότης Καλύμνου ο Τσίπρας -Εξαγγελία επιδόματος για νησιά appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα