ΔΣ Αθηναίων: Εγκρίθηκε η κατασκευή του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών

Την έγκριση του για τη δηγμιουργία Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στον ΟΤ 17 του Ελαιώνα έδωσε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων. Υπέρ ψήφισαν όλες οι παρατάξεις πλην της «Ελληνικής Αυγής», ενώ αντιδράσεις υπήρξαν από κατοίκους της 3ης Δημοτικής Κοινότητας που είχαν συγκεντρωθεί στο χώρου της συνεδρίασης.

Κατά την εισήγησή του ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης υποστήριξε ότι το Αποτεφρωτήριο θα αποτελέσει θετική παρέμβαση για την περιοχή του Ελαιώνα, καθώς μόνο ένα μικρό τμήμτα του αφορά τις εγκαταστάσεις του Κέντρου, ενώ το μεγαλύτερο θα είναι πάρκο.

Από την

πλευρά της η αρμόδια αντιδήμαρχος Αθήνας Νέλλη Παπαχελλά ανέφερε ότι είναι έτοιμα τα τεύχη δημοπράτησης αναφέρει και εκτίμησε εκτιμά ότι αν προχωρήσει κανονικά το έργο θα είναι έτομο έως το 2019 επισημαίνοντας θα γίνει σε συνεργασία με ιδιώτη με κόστος 1,5 εκατ. ευρώ..

Υπενθυμίζεται ότι το αποτεφρωτήριο θα περιλαμβάνει κτιριακές εγκαταστάσεις χιλίων περίπου τ.μ. σε οικόπεδο έκτασης 36 στρεμμάτων στο Ο.Τ. 17. Η έκταση η οποία βρίσκεται σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου από το κοντινότερο σπίτι στον Ελαιώνα είναι όμορο με το Ναυτικό Οχυρό, με το υπό κατασκευή μουσουλμανικό τέμενος καθώς και με τον υπό κατασκευή νέου τερματικού σταθμού των ΚΤΕΛ.

The post ΔΣ Αθηναίων: Εγκρίθηκε η κατασκευή του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα